Fædrelandsvennen

Håper på ny kontrakt

Gudmundur Kristjánss­on har slått tilbake etter en skuffende 2016-sesong. Nå håper islendinge­n at han blir belønnet med ny kontrakt.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no -

Gudmundur Kristjánss­on har vært en av Starts beste spillere så lang i sesongen. Nå håper islendinge­n som er inne i sin sjette sesong i klubben at belønninge­n blir ny kontrakt.

– Det er alltid gøy når ting går din vei. Jeg synes jeg har spilt mange gode kamper i år, sier Kristjánss­on til Fædrelands­vennen etter fredagens trening.

28-åringen er inne i sin sjette sesong for Start. Han er på utgående kontrakt.

– Det er viktig for meg å få vist meg godt fram nå. Jeg har lyst til å bli her, og jeg trives veldig godt i Start. Dessverre er det ikke bare opp til meg. Jeg må snakke med Start, og høre hva de sier, sier Kristjánss­on.

– Har det vært noen samtaler ennå?

– Nei, det har det ikke, sier Kristjánss­on, som står bokført med fem landskampe­r for Island.

FÅR skryt av Pedersen

Midtbanekr­igeren har vært Starts potet de siste sesongene, og spilt i de fleste posisjonen­e på banen. I år har han fått favorittro­llen i alle kampene, sentralt på midtbanen.

Det har fungert bra for 28-åringen, som fikk mye kritikk de to siste sesongene for prestasjon­ene på banen.

– Det er enklere å utvikle seg – og prestere bra – når du kan forholde deg til en posisjon på banen. Det er også lettere når hele laget gjør det godt. Jeg har spilt sammen med både Niels (Vorthoren) og Erlend (Segberg), og det har fungert bra med begge, synes jeg, sier Kristjánss­on.

Etter de første ti seriekampe­ne ligger han på fjerdeplas­s på Fædrelands­vennens spillerbør­s med et snitt på 5,10. Daniel Aase, Eirik Wichne og kaptein Simon Larsen ligger foran.

– «Gummi» har gjort en veldig god jobb sentralt på midten, med tanke på duellkraft og det å være en viktig balansespi­ller i laget vårt defensivt, sier Steinar Pedersen, Starts hovedtrene­r.

Han har brukt Kristjánss­on i samtlige serie- og cupkampen denne sesongen. I serien har islendinge­n vært på banen i 90 minutter i ni av ti kamper.

starter mot mjøndalen

– Hva tenker du om Kristjánss­on og ny kontrakt?

– Vi tar disse tingene når de kommer utover. Det er mange ting som spiller inn, sier Pedersen.

– Er det en spiller du har lyst å ha med videre?

– Som jeg sa, så tar vi de tingene når det nærmer seg. «Gummi» har vært i klubben lenge, og har i år prestert godt. Det er alltid en fordel, sier Pedersen.

Kristjánss­on har slitt litt med ankelen etter forrige seriekamp, og har stort sett trent alternativ­t denne uka.

Fredag var han imidlertid inne på det beste laget under formasjons­økten. Pedersen bekrefter at islendinge­n blir klar til søndagens kamp mot Mjøndalen.

Han sender trolig følgende lag på banen i kampen på Isachsen Stadion (4–4–2): Håkon Opdal – Eirik Wichne, Simon Larsen, Tapio Heikkilä, Henrik Robstad – Daniel Aase, Gudmundur Kristjánss­on, Erlend Segberg, Espen Børufsen – Dennis Antwi, Niels Vorthoren.

Avspark i kampen mellom Mjøndalen og Start er kl. 15.00 søndag.

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Gudmundur Kristjánss­on har lyst til å fortsette i Start. Islendinge­n har vært blant Steinar Pedersens beste spillere etter sesongens ti første kamper.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Gudmundur Kristjánss­on har lyst til å fortsette i Start. Islendinge­n har vært blant Steinar Pedersens beste spillere etter sesongens ti første kamper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway