Fædrelandsvennen

Sørlending sprudler i ny, offensiv rolle

Eirik Schulze (24) mener det er deilig å vise at han duger i Eliteserie­n.

- HÅVARD KARLSEN

– Det har gått greit i det siste. Jeg må bare holde det der, sier Schulze til Fædrelands­vennen.

Mandalitte­n byttet ut Strømmen til fordel for Sogndal før årets sesong. Etter å ha slitt litt i sesonginnl­edningen, har det virkelig løsnet for 24-åringen nå.

– Jeg var litt skadet i vinter, og hadde ikke noen optimal oppkjøring. Jeg har kommet i form etter hvert, og fått spille mer og mer, sier Schulze.

Han har i hvert fall vist knallform i de tre siste kampene, der han har scoret i alle, blant annet det avgjørende målet i 2–1-seieren borte mot Molde.

– Selv om man scorer, er det alltid noe man kan gjøre bedre, sier Schulze

Han mener formasjons­endringen i de siste kampene, der trener Eirik Bakke satte ham fra midtbanen til en ny rolle på topp sammen med kompis Martin Ramsland og ghanesiske Gilbert Koomson, har mye av æren for suksessen.

– Jeg har spilt en slags innoverkan­t blant de tre framme i en 3-4-3-formasjon. Jeg føler det har passet meg bra, sier Schulze.

– vokser mer Og mer

Trener Eirik Bakke er imponert over sørlending­en.

– Eirik har vært et friskt pust, og du ser at han vokser mer og mer, sier Bakke, og legger til at han har savnet en midtbanesp­iller som kan score mål.

– Han er veldig løpssterk, og han løper mest av samtlige spillere på laget vårt. Det gjør at han orker å komme seg fra boks til boks. Holder han seg skadefri, så vil han bare bli bedre og bedre, sier Bakke, som tror formasjons­endringen var viktig for Schulze.

– Vi fant en rolle til Eirik der, som passer ham bra. Han får fram side gode sider, sier den tidligere Leeds-profilen.

Ramsland og Schulze gikk i klasse sammen på videregåen­de skole i Mandal. De har også spilt sammen i to sesonger i Strømmen, og kjenner hverandre veldig godt.

– Hva har det hatt å si, tror du?

– De henger mye sammen, og Martin har nok gjort Eirik tryggere i omgivelsen­e. Det er viktig, sier Bakke.

Onsdag ble Schulze hvilt da Sogndal tapte 1–2 mot Florø, og røk ut av cupen. Søndag venter en viktig seriekamp mot Sandefjord, før Eliteserie­n tar en liten pause.

– Jeg håper han er klar til da, sier Bakke.

DUO FRA sørlandet

Schulze selv vil ikke snakke om noe gjennombru­dd i Eliteseri- en.

– Det er tidlig å si. Jeg må prestere godt over lengre tid, før jeg kan konkludere med noe sånt. Det har uansett vært gøy å få bidratt i de siste kampene, og jeg føler jeg har vist at jeg har noe å komme med, sier han.

– Er det deilig å vise at du duger i eliteserie­n?

– Ja, det er jo det. Jeg har alltid hatt lyst å spille der, og selv om det ikke fungerte for meg i Viking, så har jeg jobbet meg sakte, men sikkert oppover. Det har vært moro for meg i det siste, sier Schulze, som også koser seg på banen med Ramsland.

– Vi kjenner hverandre godt, og jeg føler at vi samarbeide­r bra på banen. Det er mange fra Mandal som følger med på oss, og det er stas, sier Schulze.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Eirik Schulze har scoret i sine tre siste kamper i Eliteserie­n.
FOTO: NTB SCANPIX Eirik Schulze har scoret i sine tre siste kamper i Eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway