Fædrelandsvennen

Ikke mange spillere som er ledige.

– Det har vært en utrolig tung prosess, sier trener Kenneth Gabrielsen.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no TEKST: herman.folvik@fvn.no

Vipers er på spillerjak­t etter at Marta Tomac røk korsbåndet før sluttspill­finalene mot Larvik. Playmakere­n blir ute imellom ni og 12 måneder.

Klubben har blant annet vært i dialog med Ingvild K. Bakkerud, men hun bestemte seg for å bli i 1. divisjonsk­lubben Skrim Kongsberg.

– Hun hadde vært et godt alternativ, men hun var ikke klar for noen overgang nå. Hun har gått skadet i et helt år, så det skjønner jeg godt, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Han og Peder Langfeldt, sportssjef i Vipers, har sjekket ut mange spillere de siste ukene.

– Det har vært en utrolig tung prosess, for det er ikke mange spillere som er ledige nå. Vi har brukt enormt med tid, men vi har noen løsninger nå som vi prøver å nøste opp i, sier Gabrielsen.

Comeback?

Han håper på en avklaring i løpet av neste uke.

– Jeg tror faktisk vi kan få en erstatter inn. Om det blir en norsk eller en internasjo­nal spiller, er litt for tidlig å si noe om, sier Gabrielsen.

Det kan fort komme en lokal forsterkni­ng. Siri Aaserud, som spilte for Vipers fra 2011 til 2015, trente med laget torsdag. Hun har vært i Grane Arendal de siste sesongene.

– Jeg er i kontrakt med Grane, men Vipers hadde spurt Grane om å se meg på trening. Det var kjempegøy og veldig motiverend­e å få trene med så utrolig dyktige spillere og en så engasjert trener, sier Aaserud.

Klubben og spilleren skal nå ha dialog om veien videre.

– Jeg er lojal til kontrakten med Grane, så får jeg heller tenke meg om dersom det skulle bli aktuelt for Vipers. Da må jeg bare ta det derfra. Jeg tar det litt som det kommer, sier Aaserud.

Hun ble imponert over klubben, og merket at de hadde kommet lenger enn de var da hun forlot Vipers for to år siden.

– De som får være med på dette eventyret er utrolig heldig, mener Aaserud.

– sjekket de fleste krokene

Gabrielsen understrek­er at klubben må ha to tanker i hodet i den- ne prosessen.

– Vi kan enten få inn en spiller med erfaring, som har vært med på ting før. Eventuelt må vi gå for en ung og lovende spiller, som kan supplere stallen, sier Gabrielsen.

Han synes synd på Tomac, som går glipp av VM for Norge i desember, og alt som skjer i Vipers denne sesongen, med kvalifiser­ing til Champions League i september som det første høydepunkt­et.

– Men vi må tenke på laget, og de ambisjonen­e vi har, sier Gabrielsen.

– Hvor mange spillere har dere sjekket?

– Det har jeg ikke i hodet. Vi har snakket med agenter, alle kontaktene vi har, og sett mange timer med video. Vi har sjekket de fleste krokene, men det kan plutselig dukke opp noe, sier Gabrielsen, og legger til at klubben også må ta hensyn til økonomien.

Dermed blir det trolig ikke aktuelt å kjøpe noen ut av en kontrakt.

– Vi er ikke helt der, men om vi hadde funnet den rette, så kan det hende vi kunne fått ekstern finansieri­ng, sier Gabrielsen.

ny keeper fra Gjøvik

Før 2017/2018-sesongen har Vipers allerede hentet Katrine Lun- de (fra Rostov-don), Emilie Hegh Arntzen (fra Byåsen), Malin Aune (fra Oppsal), Pernille Wang Skaug (fra Halden) og Eline Fagerheim (fra Gjøvik).

Sistnevnte er keeper, og har skrevet under på en toårskontr­akt med sørlending­ene.

– Det er en ung, lovende målvakt. Jeg tror hun kan få en veldig god utvikling ved å stå bak Sakura (Hauge) og Katrine (Lunde), sier Gabrielsen, som beskriver 18-åringen som en robust målvakt.

– Hun har et potensial til å bli veldig god. Eline er god på igang- setting, og dekker forholdsvi­s mye av målet. Hun har en stor utfordring med lave skudd, og det skal vi prøve å få tatt tidlig, sier Gabrielsen.

Fagerheim var førstemålv­akt for Gjøvik, som rykket opp fra 2. divisjon til 1. divisjon forrige sesong. Hun står bokført med 47 aldersbest­emte landskampe­r.

 ?? FOTO: BJELLAND, KJARTAN ?? Kenneth Gabrielsen (t.v.) og Peder Langfeldt (t.h.) har jaktet en erstatter for skadede Marta Tomac de siste ukene. Her fra presentasj­onen av Malin Aune i januar.
FOTO: BJELLAND, KJARTAN Kenneth Gabrielsen (t.v.) og Peder Langfeldt (t.h.) har jaktet en erstatter for skadede Marta Tomac de siste ukene. Her fra presentasj­onen av Malin Aune i januar.
 ?? FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN ?? Siri Aaserud i kamp for Vipers mot Glassverke­t for to sesonger siden.
FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN Siri Aaserud i kamp for Vipers mot Glassverke­t for to sesonger siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway