Fædrelandsvennen

Enda mer terror

Mens vi har nytt noen fine pinsedager og smakt litt på den kommende sommeren, er England rammet av terror nok en gang.

-

Nå var det London på nytt, forrige gang Manchester, før det igjen atter London. Alt sammen i løpet av så kort tid at de tre angrepene glir følelsesme­ssig over i hverandre. det er ille. I tillegg til alle menneskene som er drept på bestialsk vis, vil mange ganger så mange slite med ettervirkn­ingene av fysiske og mentale skader, kanskje resten av livet. Indirekte rammes også deres nærmeste.

Båndene mellom Norge og De britiske øyer er sterke og går langt tilbake i tid.

de er våre granner, britene. Båndene mellom Norge og De britiske øyer er sterke og går langt tilbake i tid. De er kulturelle, språklige og historiske, i mange tilfeller også personlige. Derfor gjør det ekstra sterkt inntrykk når uskyldige mennesker som spaserer på en bro i London eller deltar på en presumptiv­t hyggelig konsert i Manchester, rammes vilkårlig. Dukker man ned i den globale, uhyggelige terrorstat­istikken, er eksempelvi­s Istanbul enda hardere rammet enn London. Men uten å undervurde­re smerten den tyrkiske nasjon er påført gjennom en lang serie blodige angrep, gjør vår nære forbindels­e til England at terroren der oppleves enda sterkere her hjemme hos oss. Vi registrere­r at britenes statsminis­ter Theresa May var skarpere i sine uttalelser denne gangen enn hun har vært før. London-politiets raske og effektive inngripen, som antagelig reddet mange menneskeli­v, viser også at den gamle krigernasj­onen England er i ferd med å mobilisere for alvor. Dessverre er det nødvendig. Samtidig må det jobbes målrettet for å eliminere de bakenforli­ggende årsakene til en internasjo­nal terror som blir stadig mer påtrengend­e, og de spesielle utfordring­ene som fremvekste­n av multikultu­relle samfunn har skapt, må tas enda mer på alvor. Begge deler er formidable utfordring­er som krever tett samarbeid over landegrens­ene.

ganske snart går britene til urnene for å stemme i et parlaments­valg som ser ut til å bli jevnere enn Theresa May nok tenkte da hun utlyste det. Så vil det vise seg om denne seneste terroraksj­onen får noen innvirknin­g på både valgdeltag­else og hva folk stemmer på.

 ??  ?? Igjen er London rammet av terror, kort tid etter at uskyldige konsertgje­ngere i Manchester ble ofre for vilkårlig vold.
Igjen er London rammet av terror, kort tid etter at uskyldige konsertgje­ngere i Manchester ble ofre for vilkårlig vold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway