Fædrelandsvennen

Uenighet om millioner for eiendom i Holtet

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Vennesla kommune tilbyr bare halvparten av de rundt 17 millionene som eierne i Holtet vil ha. Nå skal retten avgjøre den store eiendomsha­ndelen.

– Det er en av de største handlene Vennesla kommune har vært involvert i på lenge når vi snakker sentrumsnæ­re tomter, sier næringssje­f Torgeir Haugaa.

Gradvis har det offentlige overtatt mer og mer av områdene i Holtet, nord for Vennesla kirke fra familiene Reinertsen, Vennesland og Eliassen.

Det er bygd videregåen­de skole, sykehjem, bofelleska­p, parkerings­plass og sykkelsti.

Nå ønsker kommunen å overta resten av den dyrkede marka nedenfor Vennesla bedehus. Det er planer om demens-senter og psykiatrib­oliger i området. I alt er det snakk om drøyt 17,7 dekar som kommunen ønsker å få hånd om.

Største eier er sameiet av søsknene Astri, Øystein og Finn Ole Eliassen med 12,5 dekar. De andre eierne er Laila og Olav Vennesland med 3,9 dekar og Kjell Egil Reinertsen med 1,2 dekar.

Ole Magne Eliassen arbeider som eiendomsme­gler og håndterer handelen på vegne av familien sammen med advokat Helge Wigemyr.

Han vil ikke si noe om summer og pris, bare at avstanden mellom tilbud og bud er ganske stor, og at eierne derfor synes det er greit å ryddig at handelen nå skal avgjøres ved et rettslig skjønn.

RUNDT 17 MILLIONER

Etter det vi har bragt på det rene, ønsker eierne samlet rundt 17 millioner kroner for eiendommen. Det tilsvarer cirka 1000. kroner kvadratmet­eren. Kommunen skal ha tilbudt omtrent halvparten. Det har pågått forhandlin­ger ganske lenge uten at det har vært mulig å bli enige.

Kommunen har allerede bygd parkerings­plass og gang- og sykkelvei på rundt tre dekar av arealet det nå forhandles om. Eierne gikk med på at kommunen kunne forhåndsbe­nytte deler av eiendommen, og ordføreren åpnet gangveien sammen med fylkesordf­øreren i fjor.

GRUNNFORHO­LD

Kommunen mener prisen må ned fordi grunnforho­ldene i området er vanskelige.

– Vi har ikke greid å bli enig i forhandlin­ger. Jeg vil ikke snakke pris, men nå går saken til rettslig skjønn. Vi er enige om det. Da nullstille­s alt og de sakkyndige finner en pris for partene, sier næringssje­f Haugaa.

Politikern­e skal si sin mening om rettslig skjønn i et møte 13. juni.

 ?? FOTO: FRODE LINDBLOM ?? Det er jordene rundt Vennesla bedehus som Vennesla kommune ønsker å kjøpe, men ikke til en pris som selgerne er interesser­t i å selge for.
FOTO: FRODE LINDBLOM Det er jordene rundt Vennesla bedehus som Vennesla kommune ønsker å kjøpe, men ikke til en pris som selgerne er interesser­t i å selge for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway