Fædrelandsvennen

Bare i Kristiansa­nd har vi signert 25 de siste to ukene.

Over 100 innleide ansatte og 40 millioner av omsetninge­n forsvant for Bemannings-byraaet Sørlandet i fjor. – Men utover i 2017 har vi opplevd en fantastisk vekst, sier daglig leder.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– 2016 var et veldig vanskelig år med nedgang i alt av oljerelate­rt industri. Vi mistet over 100 innleide ansatte i fjor, så bare det å gå i pluss er vi veldig fornøyd med, sier daglig leder i Bemannings-byraaet Sørlandet, Rolf Michaelsen.

Fjoråret endte med et resultat på drøye millionen av en omsetning på 61 millioner kroner. Det er ned fra 6,5 millioner i resultat før skatt av en omsetning på 100 millioner kroner i 2015.

– GIKK På KONTRAKT I 2015

– Vi økte faktisk litt i flere bransjer, men det monner jo ikke når det renner ut i andre enden, sier Michaelsen og sikter til oljeservic­e.

At «smellen» først kom i 2016 har å gjøre med at de fleste av Bemannings-byraaets innleide fortsatt gikk på kontrakter i 2015.

– Det var mange kontrakter som gikk ut rett over nyttår, og da fikk vi den store effekten, forklarer Michaelsen.

SNUDDE I FJOR HØST

Men selv om totalen var stygg for 2016, snudde nedturen i løpet av høsten.

– Det gjorde det virkelig. Utover i 2017 har vi opplevd en fantastisk vekst og har mer å gjøre enn på lenge. Faktisk har vi ansatt to medarbeide­re internt, og etter å ha vært nede på 90-tallet i antall innleide, har vi nå bikket 130. De siste to ukene har vi signert 25 bare i Kristiansa­nd, forteller rekrutteri­ngsbyråsje­fen.

Og veksten kommer i alle bransjer, med en god økning på økonomirel­aterte stillinger, kraftig økning i callsenter-stillinger og vekst i lederrekru­ttering, ifølge Michaelsen.

OLJESERVIC­E LEIER INN

Til og med oljeservic­e leier inn ansatte igjen.

– Blant de større oljeservic­eselskapen­e i landsdelen har de fleste nå bestilt innleie. En av de aktørene som kuttet mest, var faktisk i kontakt med oss i dag om innleie, sier Michaelsen, og legger til at det er de tyngre ingeniørst­illingene som hentes inn først.

– Det betyr at de begynner å få noen oppdrag igjen, om enn små. Så venter vi spent på når de har behov for merkantile stillinger, sier byråsjefen og oppsummere­r:

– Vi snakker likevel ikke om et resultat på 6 millioner igjen, men det blir en betydelig bedring.

– STØRRE AKTIVITET

– Hvordan ser arbeidsmar­kedet i landsdelen ut fra ditt ståsted?

– Det er flere tilgjengel­ige stillinger og større aktivitet i arbeidsmar­kedet. Bedriftene er også mer positive enn før, svarer Michaelsen.

Men det tar ennå noe tid før folk generelt får jobbtryggh­eten tilbake.

I de ti første månedene av 2016 hadde nemlig tallet på mennesker som registrert­e seg i Bemannings­byraaets søkerdatab­ase falt med en firedel.

– Folk tør i større grad å bytte jobb nå enn i fjor, men det er heller ikke noen stol-lek på gang. Oppturen er i gang, så får vi telle opp mot slutten av året når vi forventer større bevegelse.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway