Fædrelandsvennen

– Vet ikke hva supporte erne forventer

Lørdag ble det – igjen – satt bunnrekord på tribunen på Sparebanke­n Sør Arena.

- TEKST: havard.karlsen@fvn.no - HÅVARD KARLSEN

Det offisielle tilskuerta­llet i kampen mellom Start og Strømmen var på 2896. Det er det laveste i en seriekamp i Eliteserie­n eller 1. divisjon på Sparebanke­n Sør Arena.

– Jeg skulle selvfølgel­ig håpt at det var mange flere her, sier Startkapte­in Simon Larsen.

Midtstoppe­ren leste kommentarf­eltet under en artikkel om bunnivå på Sør Arena tidligere i sesongen.

– Da lå vi på andreplass og direkte opprykk. Da skriver folk at «når de leverer som de gjør, så er det ikke noen vits å komme på kamp». Jeg vet ikke helt hva supportern­e forventer, for å være helt ærlig, sier Larsen.

– Vi er takknemlig­e for dem som kommer, og så skal vi jobbe knallhardt for å begeistre enda mer i neste kamp, legger han til.

Få STORE SJANSER

Det var antydning til pipekonser­t da dommeren blåste av lørdagens kamp. Start tapte 0–1 mot Strømmen, som da lå midt på tabellen i 1. divisjon.

Vertene dominerte banespille­t på Sør Arena, men klarte ikke å sette ballen i mål mot et kompakt Strømmen-lag, som forsvarte seg med nebb og klør.

– Vi kom til nok muligheter til at det skulle bli farlig nok, men jeg følte vi kunne ha spilt lenge der uten å score, sier Larsen.

Han mener det ble ekstra vanskelig for Start på grunn av det tidlige baklengsmå­let.

– Da la Strømmen seg lavt, og da må det noe ekstraordi­nært til, sier Larsen.

Dennis Antwi leverte en svak kamp mot Strømmen, og ble tatt ut like etter pause. Start kastet innpå både Lasse Sigurdsen og Dany N’guessan, som begge har vært ute med skade, i jakten på en utligning. Strømmen forsvarte seg godt, og kunne til slutt juble over seier og tre poeng.

– Vi er nødt til å være hvassere når vi får de muligheten­e vi får, så enkelt er det, sier Larsen.

– VI GA LILLEFINGE­REN

Start-trener Steinar Pedersen sier at han var forberedt på lørdagens kampbilde, med et Strømmen-lag som lå lavt, og som ville gjøre det vanskelig for vertene.

– Det som er irriterend­e, er at vi ga dem lillefinge­ren med å slippe til et sånt drittmål, sier han.

– Jeg kan ikke ta guttene på innsats, eller gjennomfør­ingen av planen. Vi skulle være litt direkte fra starten av, og vi fikk fire-fem cornere før det var gått fem minutter. Vi hadde en del situasjone­r, gode dødballer fra Tobias Christense­n, der et mål ble annullert etter en sperrevari­ant. Vi hadde også headingen til Niels Vorthoren i stolpen, og flere skudd med returer og situasjone­r som kom ut fra sånn vi ønsket at det skulle se ut, sier Pedersen, som var frustrert over manglende kvalitet i den siste fasen av spillet.

– Vi hadde mange nok muligheter til å score mål, men da var det dumt og irriterend­e at vi hadde gitt dem ledelsen. Da kunne de bare mure igjen, ri på ledelsen og gjøre det vanskelig for oss, sier Pedersen.

Baklengsmå­let til Start var alt- for enkelt. Håkon Opdal feilvurder­te et innlegg, som Magnus Solum enkelt kunne sette i mål med hodet. Sisteskans­en tok selvkritik­k for inngripene­n etter kampen.

– ULIKT OPDAL

– Først var det en situasjon ute i korridoren, der vi håndterte et innlegg imot fryktelig dårlig. Da innlegget først kom inn, skulle det ha blitt håndtert, sier Pedersen.

Opdal er av Fædrelands­vennen kåret til Starts beste spiller de to siste sesongene.

– Håkon har levert solide prestasjon­er over lang tid for klubben. Det at han gjør en sånn feil, er ulikt ham. Spillere har lov til å mislykkes med ting, men konsekvens­ene blir veldig store når en keeper går ut og misser sånn som det, gjennom et mål imot. Men jeg tror ikke vi skal henge oss for mye opp i de tingene der, sier Pedersen.

Opdal sa følgende om baklengsmå­let etter kampslutt;

– Jeg skal ta min av skylden for den, men vi er sammen om dette. Vi vinner som et lag, og taper som et lag.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Start-kaptein Simon Larsen ledet Start til tap mot Strømmen lørdag.
FOTO: NTB SCANPIX Start-kaptein Simon Larsen ledet Start til tap mot Strømmen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway