Fædrelandsvennen

Tre sørlandsko­mmuner på bunn i sparekårin­g

- NTB

Innbyggern­e i Valle er de som setter av minst til sparing av alle i Norge.

Også i Hægebostad og Evje og Hornnes spares det lite, viser viser en uoffisiell sparekårin­g utført av DNB.

Tallene har DNB hentet inn blant de av bankens kunder som har faste spareavtal­er. Banken har undersøkt hvor mye disse i gjennomsni­tt sparer per måned i aksjer, på konto og i pensjonspr­odukter.

Kunder som sparer over 10.000 kroner i måneden på bankkonto er tatt ut av tallmateri­alet for å vise hvor mye folk med vanlige lønninger sparer. Tallene sier ikke noe om sparingen til de som sparer utenom faste spareavtal­er.

Helt nederst i oversikten ligger Valle, hvor innbyggern­e bare setter av 1.303 kroner i snitt per måned i ulike spareprodu­kter. Også Holtålen, Hægebostad og Salangen ligger under 2.000 kroner, mens Evje og Homnes, Rømskog, Hattfjelld­al, Lierne, Andebu og Stokke følger på de neste plassene fra bunnen av listen og oppover.

På landsbasis har 33 prosent av DNBS kunder spareavtal­er, noe som i praksis betyr at de sparer fast.

Aurland og Jølster troner suverent på toppen av de 426 norske kommunene, med henholdsvi­s 8.904 og 8.876 kroner totalt i gjennomsni­ttlig månedlig sparing.

På de neste plassene finner vi Tokke og Nesset med et snitt på 6.980 og 6.363 kroner, fulgt av Alvdal, Skjåk, Fedje, Stordal og Fitjar, hvor sparingen ligger mellom 5.200 og 5.500 kroner.

Også mange storbyer gjør det bra. Best ut kommer Stavanger på 17. plass på listen. 4.909 kroner sparer hver enkelt innbygger i snitt i måneden i oljehoveds­taden.

I Kristiansa­nd på 37. plass ligger snittet på 4.436 kroner per måned, mens Bergen, Haugesund og Oslo følger på 51., 52. og 53. plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway