Fædrelandsvennen

Gode og dårlige nyheter

- MARGUNN S. DAHLE, Førstelekt­or, NLA Gimlekolle­n

Paulus har fått dårlige nyheter, der han sitter fengslet i Roma rundt år 60. En tiltrekken­de, falsk lære har nådd den unge menigheten i Kolossæ. Hvis læren skulle få fotfeste, ville menigheten også bli fengslet, - åndelig talt. I varm omsorg for de kristne og i troskap mot apostelkal­let skriver han derfor Kolosserbr­evet til denne ferske kristenflo­kken.

Hvordan møter så Paulus de dårlige nyhetene? Jo, ved først å gripe fatt i de gode! Kollegaen Epafras har nemlig også formidlet oppmuntren­de nyheter om troen, kjærlighet­en og håpet som preger menigheten. Troen - rettet mot Jesus Kristus. Kjærlighet­en - rettet mot de andre kristne. Og håpet - rettet mot fremtiden.

De troende i Kolossæ er altså i åndelig vekst. Paulus og Timoteus er derfor helhjertet i takken til Gud når de ber for menigheten. Men de fortsetter med innstendig å minne kolosserne på hva de eier i Jesus. Bare slik kan vranglæren miste tiltreknin­gskraften og bare slik kan veksten fortsette.

Sannelig er dette en viktig påminnelse både til trøst og utfordring for oss i dag også. Tenk om troen, håpet og kjærlighet­en fikk prege vår tids kristenfol­k like sterkt som det preget kolosserne. Ja, måtte enhver som tror på Jesus få se stadig mer av rikdommen vi eier i han – og slik bli vernet mot vranglære og få vokse som kristen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway