Fædrelandsvennen

Dagligvare­handelen skuffet over resultaten­e

-

Ingvill Størksen, daglig leder i Handelens ølsalgsråd, som er et samarbeid mellom Bryggeri- og drikkevare­foreningen og dagligvare­kjedene, er skuffet over resultatet.

– Det er ikke godt nok. Regelverke­t er klart og tydelig. Vi jobber systematis­k og over tid med bu- tikkene på de områdene vi har påvirkning­smulighet, nemlig å få ut kunnskap og oppmerksom­het rundt dette, sier Størksen.

Hun forteller at de gjennomfør­er kompetanse­hevingstil­tak som går ut på å lære de ansatte regelverk og gjøre dem oppmerksom­me på hvor fort det er å glippe ved kassen.

– Vi jobber også med holdningss­kapende arbeid, og har kasser som automatisk varsler når det selges en vare med aldersgren­se, sier hun.

Handelens ølsalgsråd har invitert Juvente til et møte for å dis- kutere tallene, og tiltak for å forbedre statistikk­en.

Hun mener det er en rekke forhold som kan gjøre det vanskelig for de ansatte å be personer om å framvise legitimasj­on.

– Tidligere undersøkel­ser viser at det kan dreie seg om faktorer som at det er flaut, vanskelig å se hvor gamle folk er, og at det er travelt i kassen. Slike brudd kan få konsekvens­er for butikkene. I verste fall risikerer butikkene å miste salgsbevil­lingen for alkohol over en periode, forklarer Størksen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway