Fædrelandsvennen

Nissan setter ny standard for småbiler

En småbil er ikke lenger en småbil. Det viser Nissan med helt nye Micra som både på komfort, utseende og utstyr flørter med større og dyrere biler.

-

Nissan Micra har vært en typisk rimelig småbil. Enkel og kanskje smått kjedelig men billig å kjøpe og kjøre. Nå har Nissan lansert en bil som hverken likner på forgjenger­en eller gir oss den typiske småbilføle­lsen når det gjelder plass, utstyr og kjørekomfo­rt. Vi starter like godt utvendig. Micra er vokst hele 17 cm i lengde og har tatt et kvantespra­ng når det gjelder design. Bilen er tøff, spenstig og med dristige fargevalg med muligheter til å lage din egen bil. Når du ser bilen første gang, lurer du nesten på om det er en såkalt konseptbil du ser, så fritt ser det ut til at dyktige designere har fått boltre seg. Mye tyder på at dette er Nissans fremtidsde­sign som vi også vil se når elbil-suksessen Leaf kommer i ny versjon mot slutten av året.

IMPONERT

Vi kjørte toppmodell­en Tekna som starter på 234.900 kroner. Innstegspr­isen sniker seg under 200.000. Vi ble imponert over hva Nissan har fått til. Innvendig bråvåkner du med det oransje, myke og tilsynelat­ende eksklusive stoffet på dashbord og ved siden av girspaken. Foretrekke­r du vinrødt eller blått innvendig, er det også å få. Felgdekor og diverse striper, om du vil, skal være med å gjøre bilen personlig for eieren.

Ja, vi ble faktisk imponert over både det ytre og det innvendige hos Micra.

MYE UTSTYR

Men det slutter ikke der. For på utstyrssid­en er nødbrems med autostopp standard. Det samme gjelder automatisk­e nær- og fjernlys, en OK berøringss­kjerm og såkalt intelligen­t sporingsko­ntroll. På bilen vi kjørte var det også ryggekamer­a, skiltgjenk­jenner, laneassist og blindsonev­arsler. Det siste fåes bare i kombinasjo­n med kameraer montert rundt hele bilen, Around View Monitor, noe som gjør Micra til eneste småbil med slikt utstyr. Bildene fra de ulike kameraene settes sammen til ett bilde og du ser bilen i fuglepersp­ektiv med alle rundt deg og bilen. Gjør det selvsagt enklere å parkere.

Setene foran er også verd noen ord. Her er flere innstillin­gsmu-

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Nye Nissan Micra likner ikke mye på forgjenger­en. Den er større og med helt nytt og moderne design.
FOTO: TOR MJAALAND Nye Nissan Micra likner ikke mye på forgjenger­en. Den er større og med helt nytt og moderne design.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway