Fædrelandsvennen

Fylla er skjenkers ansvar

- ODDMUND HARSVIK, redaktør Gatemagasi­net Klar Kristiansa­nd

Vi ser gjentatte ganger at konserter preges av fyll. Den siste hvor CB sto for skjenkinga, og da må kommunen gjøre CB ansvarlig.

●● Den gangen vi hadde servitører ved bordene på restaurant­er, var det servitør som hadde ansvaret for at gjestene ved sitt bord ikke ble overstadig beruset. Det samme må også gjelde på konserter. Slik det er nå, preges konsertene ofte av fulle 40- til 60 åringer, hvor oppslagene i etterkant blir oppslag hvor artisten ble bakgrunnst­øy til drikkingen.

I hovedsak er hovedansva­ret for reglene for skjenking kom- munenes. De skal legge retningsli­njene for skjenkeløy­vene som blir tildelt. Når det nå viser seg at de ansvarlige arrangøren­e ikke har kontroll, må kommunen regulere ølserverin­gen slik at de ikke får selge mer enn to halvlitere per inngangsbi­llett. I tillegg skal skjenkeomr­ådet være fysisk avgrenset og ingen alkohol skal ut eller inn av dette området. På denne måten for vi plassert ansvaret dit det hører hjemme.

Nå er det like før Palmesus skal i gang, og da gjelder det å få på plass et slikt regelverk i florkant. Det kan ikke være slik at konserter og festivaler skal finansiere­s ut fra hvor mye alkohol de selger. Men gjennom salg av inngangsbi­lletter.

Med en limit på to drinker, halvlitere per billett, blir det mulig for også de som går på konserter for musikkens skyld å kose seg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway