Fædrelandsvennen

Sør Bolig reagerer på presseomta­le

- STYRET I SØR BOLIG EIENDOM AS V/ HANS A. IVERSEN, REMY DIEDERIKS, TROND RØNNINGEN, KARL TORE DALEN

I en serie artikler har Fædrelands­vennen, Aust-agder blad, Tvedestran­dsposten, og Agderposte­n omtalt diverse prosjekter som Sør Bolig Eiendom AS (SB) er involvert i.

●● Innledning­svis vil SB forsikre alle side kunder om at alle mangler vil bli rettet og så raskt som overhodet mulig. SB har forståelse for at kunder synes dette har tatt for lang tid. Hver dag som går er én for mye, men vi styrer ikke dette bare selv og er avhengig av leveranser oa. fra leverandør­er mv. Det har imidlertid blitt gitt ut for lite informasjo­n og for sent, og dette vil vi beklage på det sterkeste. Vi er ydmyke på at dette er vårt ansvar å rydde opp i, og vi forsikrer at vi både har vilje og økonomi til å ordne forholdene iht avtaler og lovkrav. Alle omtalte forhold er på et stadium under utbedring og det tas sikte på så snarlig ferdigstil­lelse.

SB må imidlertid gå i rette med Fædrelands­vennen sin dekning av saken hvor det helt feilaktig bl.a. blir skrevet at SB sitat: «Mister ansvarsret­t for å bygge boliger» og «Sør Bolig får ikke bygge mer». Det er også skrevet at SB må finne andre entreprenø­rer til å sluttføre arbeider mv.

Dette er positivt feil og oppfølgnin­g vil bli foretatt overfor Pressens Faglige Utvalg (PFU). Det korrekte er at SB er blitt varslet om at ansvarsret­t kan trekkes tilbake, men at dette på ingen måte er gjort. SB har således verken mistet sin ansvarsret­t eller blitt nektet å bygge. Hvorvidt slike uttalelser skyldes uvitenhet om regelverke­t, ønske om spissformu­lering det ikke er dekning for eller begge deler vites ikke, men dårlig journalist­isk håndverk er det i alle fall.

SB har og vil fortsette å ha en god og grundig dialog med de aktuelle byggesaksm­yndigheter og vil selvsagt rette samtlige forhold som blir påpekt. Dette vil gjøres i tillegg til utbedring av eventuelle kjøpsretts­lige mangler. SB tar på ingen måte lett på et slikt forhåndsva­rsel og erkjenner at en her har kommet bakpå etter at en av deres underlever­andører gikk konkurs og stanset sine arbeider med umiddelbar virkning. Ansvaret hviler imidlertid helt og holdent på SB og deres kunder skal ikke bli skadeliden­de som følge av dette.

SB vil som før ikke kommuniser­e med sine kunder gjennom media, men direkte med den det gjelder. Media som, i sin iver etter å få sensasjone­lt preg på sine artikler, farer med usannheter eller i beste fall grove unøyaktigh­eter bidrar til lite annet enn ytterliger­e å øke konfliktni­vået.

ARVID ANDERSEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway