Fædrelandsvennen

Start-kapteinen mener at supportern­e har all rett til å være kritiske

– Jeg har mye større krav til meg selv, enn det de som ser på har til meg.

-

– Vi har veldig høye forventnin­ger til oss selv, og vet at det ikke er godt nok. Men vi jobber knallhardt for å bli bedre.

Simon Larsen prater med Fædrelands­vennen etter endt treningsøk­t torsdag. Starts strålende sesongåpni­ng har blitt etterfulgt av tre tap i serien, samt cupexit mot Fløy.

Det gjør vondt – både for spillere og supportere, og mange fans har tydd til sosiale medier for å uttrykke sin vrede over Starts spill.

Sist ble det tap mot Strømmen på hjemmebane, hvorpå Simon Larsen fortalte om å ha lest en kommentar tilbake da Start var inne i en god stim. Da uttalte Larsen:

– Da lå vi på andreplass og di- rekte opprykk. Da skrev folk at «når de leverer som de gjør, så er det ikke noen vits å komme på kamp». Jeg vet ikke helt hva supportern­e forventer, for å være helt ærlig, sa kapteinen.

– RETT TIL å VÆRE KRITISKE

Senere føler Larsen at uttalelsen har blitt tatt ut av sammenheng. For er det én ting han er helt klar på, er det at den siste perioden ikke har vært god nok.

– Jeg setter mye større krav til meg selv, en det de som ser på har. Vi analyserer oss selv, vi ser masse video, og er veldig klar over hvordan ståa er. Supportern­e har all rett til å være kritiske, sier Larsen.

Han synes det er vanskelig å peke på hva som har skjedd siden Start gikk på en smell mot Fløy. Innad i gruppa skal stemningen være god.

– Supportern­e må gjerne komme med kritikk. Det tar vi gjerne. Men de skal vite at vi jobber hardt, og at vi er enda mer kritiske til oss selv enn det de er, sier Start-kapteinen, som kom til klubben før årets sesong.

– Føler du det er en rådende oppfatning at Start skal seile gjennom 1. divisjon uten problemer?

– Det er vanskelig for meg å vite hva gjennomsni­ttssupport­eren tro eller ønsker. Vi hadde en bra vinter, hvor vi hadde mange gode resultater. Da får vi forventnin­ger. Det hadde vi til oss selv, og har det fortsatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway