Fædrelandsvennen

VM kan ryke for skadet Mjåland

Mens konkurrent­ene deltok i Bislett Games i går, var Trine Mjåland i Oslo for å undersøke skaden under foten.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no -

– Akkurat nå er løping i basseng det eneste jeg kan gjøre smertefrit­t, sier 800-meterløper­en fra KIF.

Hun hadde blinket seg ut VM i London i august som sesongens store mål, vel vitende om at hun bare måtte løpe noen få tideler fortere enn hun gjorde ved tre anledninge­r i fjor. Etter at trener Øystein Sylta måtte ta et oppgjør med treningen hennes i vinter, ble det fart på sakene utover våren, og da utendørsse­songen startet i mai, var hun både mer kondisjons­sterk og sterkere enn noen gang. Det beviste hun blant annet i Terrengkar­usellen ved å slå alle herrene. Målet om å løpe under Vm-kravet på 2.01,00 virket innen rekkevidde.

SKAL VURDERE OPERASJON

– Jeg vil absolutt si at hun virket å være i rute til VM, sier trener Øystein Sylta.

Sesongdebu­ten i Belgia på 2.03,23 ga også de svarene duoen ønsket. Samtidig har hun gjennom hele sesongoppk­jøringen hatt en føling med skaden hun pådro seg under et elitestevn­e på Kristiansa­nd stadion i fjor høst, og i hennes andre stevne, i Nederland, slo hun opp igjen skaden i plantarsen­en under foten.

Nå er fokuset mer rettet mot hvordan hun skal bli frisk enn deltakelse­n mesterskap­et i London. Torsdag var Mjåland til undersøkel­se hos landslaget­s fysioterap­eut, Jan Løken.

– Han bekreftet antakelsen om at jeg må være fornuftig og tålmodig i tiden fremover. Håpet er at vi kan «manipulere» skaden slik at den slipper taket. Men i og med at dette også er et stadig tilbakeven­dende problem, skal jeg også til en spesialist som skal vurdere operasjon, sier Mjåland.

– KAN IKKE GI OPP

Vm-kravet må innfris senest 23. juli, dersom det skal bli London-tur på Mjåland.

– Enn så lenge lever målet om VM. Jeg kan ikke gi opp, men det begynner å se litt mørkt ut, sier Mjåland.

– Hva betyr dette for motivasjon­en?

– Jeg er mest lei meg for situasjone­n. Heldigvis har jeg mye annet å glede meg over i livet, men jeg hadde sett veldig fram til både å konkurrere og til å treffe de mange vennene jeg har i friidretts­miljøet, sier Kristiansa­nd-jenta.

TRENER På RULLESKI

Ved siden av å løpe i vann, har hun begynt å gå på rulleski – for å vedlikehol­de kondisjone­n. Men det er spesifikke løp over 800 meter hun først og fremst mangler, og det kan hun foreløpig se langt etter.

– Nå handler det om å bli bra i foten mens Vm-toget nok har gått, sier trener Øystein Sylta.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Trine Mjåland er skadet, og innser at det skal mye til for at hun kommer til VM.
FOTO: NTB SCANPIX Trine Mjåland er skadet, og innser at det skal mye til for at hun kommer til VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway