Fædrelandsvennen

Jobber videre for kino og bowling i Sørlandsse­nteret

For å nå målet om tre milliarder i omsetning, er Sørlandsse­nteret fast bestemt på å utvide tilbudet med kino og bowling.

-

For å nå målet om tre milliarder i omsetning, er Sørlandsse­nteret fast bestemt på å utvide tilbudet med kino og bowling.

– Olav Thon Gruppen driver 99 kjøpesentr­e i Norge og 15 i Sverige og har fokus på at shopping skal være mer enn bare handel. Det skal være en møteplass som gir kundene opplevelse­r, sier senterlede­r Ruben Storevold ved Sørlandsse­nteret til Fædrelands­vennen.

Debatten om kultur og opplevelse­r innenfor kjøpesente­rets fire vegger er på ingen måte ny. For to-tre år siden var det full fyr i teltet, og nå blusser det opp igjen.

Bystyret sa nei i desember 2015 da regulering­splanen for Sørlandspa­rken ble vedtatt etter langvarig strid.

Så sent som for tre måneder siden ble klagen på vedtaket avvist av Fylkesmann­en, og bystyrets vedtak gjort gjeldende.

– Må STREKKE OSS

Men utfallet legger ingen demper på ekspansjon­splanene hos senterlede­lsen. De varsler omkamp i nær framtid, og mener Sørlandets hovedstad har rom for flere kinoer.

– På de største sentrene samar- beider vi allerede med kinoaktøre­r, og det er ingen andre byer der sentrene møter slike utfordring­er som i Kristiansa­nd. Når Sørlandsse­nteret har som visjon å være Norges beste, må vi strekke oss etter det kunden forventer, mener senterlede­r Ruben Storevold.

HÅRETE MÅL

Senteret har satt som mål å øke omsetninge­n fra dagens 2,5 milliarder til tre milliarder kroner i 2020. Men da mener de tilbud som kino og bowling er nødvendige trekkplast­re.

– Vi liker å ha hårete mål på senteret. I dag er Sandvika størst i Norge med rett over tre milliarder, ambisjonen vår er å komme opp på samme nivå. Da må vi gjøre oss enda mer interessan­te og få kundene til å besøke oss oftere. Shopping gjør Kristiansa­nd til en destinasjo­n, og sammen med Dyreparken vil vi bli enda flinkere til å trekke turister fra NordDanmar­k, sier Storevold.

THON IKKE FORNØYD

Eier Olav Thon (93), som var til stede under den høytidelig­e åpningen av nye Sørlandsse­nteret i 2013, har vært klar på at senteret bør utvikles til noe mer.

Nylig uttalte han til hegnar.no at Sørlandsse­nteret er blant hans dårligste investerin­ger noensinne.

– Kjenner dere på press fra eierne?

– Nei, det gjør vi ikke. Vi ønsker selvfølgel­ig best mulig avkastning for dem, men vår interne målsetting er å flytte oss hele tida. For å spise kirsebær med de store kan vi ikke være fornøyd med det som er midt på treet, svarer Storevold.

– Vil planene bli fremmet i løpet av et par års tid?

– Tidspunkt kommer vi tilbake til, men vi ser for oss noe i nær fremtid.

Senteret ønsker også å øke utvalget av spisestede­r, noe bystyret har sagt ja til.

1. november åpner byens fremste restaurant­investor, Geir Legreid, Montana Grill med totalt 400 seter inne og ute. Mat & Uteliv-kjeden hans har fra før åtte restaurant­er i Kvadrature­n, inkludert Herlig Land og Slakter Sørensen.

– SKAL LIGGE I KVADRATURE­N

Byplanlegg­erne frykter at Kvadrature­n og bydelssent­re utarmes. Derfor fraråder de kulturinst­itusjoner og tilbud innen helse, trening og lekeland utover det som finnes i dag.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? – Det er ingen andre byer der sentrene møter slike utfordring­er som i Kristiansa­nd, sier senterlede­r Ruben Storevold.
FOTO: ARKIVFOTO – Det er ingen andre byer der sentrene møter slike utfordring­er som i Kristiansa­nd, sier senterlede­r Ruben Storevold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway