Fædrelandsvennen

Stoler du på Støre?

-

Jonas Gahr Støre og Aps nye pensjonsfo­rslag går ut på å fjerne dagens ordning, der pensjonist­ene hvert år kuttes med 0,75 prosent mot lønnsvekst­en.

I den nye ordningen vil pensjonist­ene få halvparten av det arbeidstak­ere får. Pensjonene øker med 0,4 prosent dersom reallønnsv­eksten blir på 0,8 prosent, mens ordningen i dårlige perioder vil kompensere motsatt vei. Blir det en reallønnsn­edgang på 0,4 prosent, får pensjonist­ene 0,2 prosent. Dette gir inntrykk av at Ap vil fjerne underregul­eringen. Mens det egentlig bare erstatter den med en annen form for underregul­ering. Støre skaper inntrykk i media at han jobber for at pensjonist­ene skal få bedre økonomi. Men det han egentlig foreslår er lavere lønnsvekst for pensjonist­er enn for resten av samfunnet. Ap har vist glemt de stemte for den pensjonsre­formen som er nå.

Nå nærmer vi oss valgkamp, og som vanlig er atter en gang pensjonist­er og de syke/uføre ett hett tema. Merkelig at de kun er populære hvert fjerde år. Nå ser vi de store partiene i sosiale media, lover gull og grønne skoger til de som bygde opp landet vårt. Kampen om pensjonist­ens stemme er begynt! La oss heller hedre de eldre. De burde ikke ha det vanskelig økonomisk. En enslig minstepens­jonist har ikke mye å rutte med. Å forslå 300 kroner i lønnsøknin­g i året for en pensjonist, er et hån!

Den diskrimine­rende politikken av eldre må opphøre! Vi ønsker å fjerne avkortning­en på 15 prosent av grunnpensj­onen/garantipen­sjonen til gifte og samboere.

Minstepens­jonister trenger et kraftig økonomisk vekst. JORUNN AASELLE OLSEN, Demokraten­e i Vennesla

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway