Fædrelandsvennen

Partysvens­ken satte fyr på Palmesus

- GUNN-HILDE ERSTAD

PALMESUS Veronica Maggio

Når: Fredag

Solen har tittet fram og publikum er gira allerede på introen før Veronica Maggio går på scenen. Det er klart for en skikkelig sommerfest! Dette er ikke første gang Maggio står på scenen til Palmesus. Allerede i festivalen­s barneår i 2011 kunne man høre høylytt allsang til låten «Jag Kommer» på Bystranda. Nå er hun tilbake med nytt album i bagasjen.

Maggio har en variert katalog som beveger seg fra sommerlige festlåter til melankolsk­e ballader. Dagens åpning er av den første arten med «Välkommen in» «Jag lovar» og den nye «Dom sa!». Publikum danser med i takt med hovedperso­nen selv.

Hun har med seg et bunnsolid band som skaper et stort og mektig lydbilde. Framførels­en av «Satan i Gatan» er mektig og full av innlevelse. Sist underteg- nede så Maggio på Skral i fjor var stemmen hennes helt ødelagt. Det var derfor en lettelse å høre at den var helt på plass i dag.

Med låten «Mitt hjärta blöder» ble allsangen startet før den selverklær­te partysvens­ken kjører på videre med en av hennes største hits «Måndagsbar­n». Den har vært utelatt fra setlisten hennes en stund nå, men publikum tar den hjertelig imot i dag.

Under den dynamiske «Sergels torg» får man klart bevis på at publikum i kveld ikke er av det mest oppmerksom­me, og praten går i ett. Heldigvis klarer Maggio å holde på dem og dra dem inn i dansen på de mer eksplosive delene av repertoare­t.

Konserten avsluttes som et flashback fra hennes første opptreden på Palmesus. Publikum tar fyr når introen til «Jag Kommer» spilles og folk strømmer mot scenen. Med dette ga Veronica Maggio en perfekt start på Palmesus-helgen.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Veronica Maggio på scenen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Veronica Maggio på scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway