Fædrelandsvennen

TIDENES PALMESUS Fredagspro­grammet gikk også

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

skaper ute gjennom hele helgen.

Fosselie er naturlig nok fornøyd med at man har sluppet alvorlige hendelser.

– Jeg glad og stolt over at alt har gått så bra. Palmesus skal være et trygt sted å være. At det ikke har skjedd noen alvorlige hendelser, er like viktig for meg som noe annet, sier festsjefen.

TETTPAKKET

Det kokte blant publikum da den bergenske dj-en Sjur åpnet festen på Bystranda lørdag.

– Det var fantastisk bra stemning! Det var glovarmt ute og kjempemye folk. Bystranda var en veldig stilig setting å spille på, sa Sjur til Fædrelands­vennen etter konserten.

Den virkelig store folkemengd­en kom imidlertid først i 17-tiden, da den svenske dj-stjernen Mike Perry disket opp sitt sett av egne låter, samt remikser av blant andre Kygo, House of Pain, MØ og Coldplay.

– Jeg spilte tidlig på dagen, og det var kult å se at det strømmet på med folk hele tiden. Folk danset og det var heftig stemning. Nå skal jeg nyte festivalen selv, siden det er første gangen jeg spiller her, sa Perry til Fædrelands­vennens livestudio.

– ET FORRYKENDE SHOW

Lørdagsfes­ten ble etterfulgt av The Chainsmoke­rs, Martin Solveig, Gabrielle og avsluttet med fyrverkeri og smell til den nederlands­ke «trance-gudfaren» Armin van Buuren.

Fosselie er fornøyd med at det ble høy stemning allerede tidlig på dagen.

– Det er tydelig å se at Mike Perry likte å spille her. Og Chainsmoke­rs, som man merker er superstjer­ner, tok umiddelbar­t kontroll over scenen og leverte et forrykende show. Selv om klokka bare var 18 da de spilte, kokte det like mye som det gjorde seint på fredag. Det var også utrolig gøy å se Martin Solveig, en av mine personlige favoritter, som er verdens kuleste mann, sier Fosselie og ler.

TEKNISK SVIKT FREDAG

konsertmes­sig knirkefrit­t helt fram til headliner Zara Larsson skulle holde sin konsert i 21-tiden.

Da sviktet det tekniske, noe som førte til at den unge sangstjern­en fra Sverige måtte droppe halve settet.

– Det var tekniske komplikasj­oner knyttet til deres (Zara Larssons crew, journ. anm.) maskiner, som gjorde at deler av sceneshowe­t ikke kunne gå som planlagt. Det er trist når sånt skjer, men Zara var superprofe­sjonell og hun leverte et bra show likevel, sier Fosselie.

Larsson selv sa til Fædrelands­vennen at den tekniske feilen var en demper, men at den positive publikumsr­esponsen veide opp.

– Det var utrolig kult å spille, og det var bra energi fra publikum. Vi hadde problemer med det tekniske, og det gjorde at jeg bare kunne spille halve settet med låter, sa Larsson til Fædrelands­vennen.

– Vi fikk utrolig bra respons på «Uncover», og det ble skikkelig allsang. Det var kult at folk lagde så god stemning, sa hun videre.

Hilde Stormyr, Hanne Pedersen, Natalie Repstad, Anne Line Pedersen og Gina Løkås var bare noen av gjestene som stokoste seg. Zara Larsson var ett høydepunkt.

– Gjett om vi har gledet oss til dette da? Zara er jo bare helt rå, sa Anne Line Pedersen.

KLARE FOR 10-ÅRS JUBILEUM

Da Fædrelands­vennen besøkte festivalom­rådet søndag formiddag var nedrigging­en i full gang. Neste år er det 10-års jubileum for Palmesus, og festsjefen røper at de har en stor feiring på gang.

– Vi er veldig klare for neste års festival. Da feirer vi 10 år. Det blir en feiring av festivalen, men også av publikum som har besøkt oss. Jeg lover at vi skal et godt hakk opp fra i år, sier Leif Fosselie.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Seeb sørget for god stemning.
FOTO: KRISTIAN HOLE Seeb sørget for god stemning.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Festsjef for Palmesus, Leif Fosselie, fredag kveld.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Festsjef for Palmesus, Leif Fosselie, fredag kveld.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway