Fædrelandsvennen

Skarpskyts fra Utdannings forbundet

-

Utdannings forbundet i VestAgder engasjerte seg i saken på vegne av to medlemmer, og i et brev til kommunen retter de skarpt skyts mot prosessen.

«Samsnakk-møter uten referater har ingen plass i offentlig forvaltnin­g av skriftlige klager. I tillegg represente­rer ordvalget« samhandlin­gs utfordring­er» en tolkning de tikke er dekning for i foreliggen­de dokumentas­jon. Det dreier seg utelukkend­e om klager på krenkende lederadfer­d,» heter det i brevet fra Utdannings­forbundet.

Songdalen kommune har gitt Fædrelands­vennen innsyn i brevet.

Fylkeslede­r

Svein Ove Olsen i Utdannings forbundet sier de kom inn i siste fase, etter å ha blitt kontaktet av kommunens hovedtilli­tsvalgte.

Han mener kommunen gjorde det de kunne for å ta fatt i saken etter at forbundet på fylkesnivå engasjerte seg.

– Kommunen viste stor vilje til å rydde opp og gå i seg selv. I sånne saker er det alltid litt gi og ta, men vi kom til det jeg mener er en god løsning, og saken er avsluttet fra vår side, sier Olsen.

– Er dette en varslingss­ak? – Det blir et definisjon­sspørs- mål. Vi unngikk det begrepet for å få prosessen fortest mulig på rett spor, men det er ikke sikkert alle involverte er enige i måten å gjøre det på. Jeg kaller det en klagesak med en uheldig prosedyre fra kommunens side, sier Svein Ove Olsen.

En som har brukt begrepet «varsling» på et internt evaluering­smøte 7. juni i fjor, er hovedverne­ombud Anne Brattås Steen. I møterefera­tet står d etathovedv­erneombude­t mener« d eter varslet om en fryktkultu­r i barnehagen». Men det står også at hun mener måten varslingen skjedde på ikke var god.

Andre som bruker begrepet «varsling» er de ansatte som forsøkte å si ifra.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway