Fædrelandsvennen

Enhetslede­ren: – Dyrekjøpte erfaringer

-

Fædrelands­vennen har også snakket med enhetslede­ren som ble anklaget for trakassere­nde lederstil.

– Falt det veldig harde ord mellom dere?

– Jeg har respekt for at de ansatte opplevde det slik. Men jeg mener det ikke falt veldig harde ord. Samtidig var jeg nok mer tydelig enn de var vant med, sier enhetslede­ren som ble anklaget for en trakassere­nde lederstil.

– Hva handlet det om?

– Det ble nødvendig å si ifra at høy grad av tilrettele­gging, høyt sykefravær og mangel på kontinuite­t ikke var forenelig med faglig forsvarlig drift. Jeg snakker kanskje litt for direkte og ær- lig, og så trodde jeg nok at vi hadde en mer felles forståelse for hva som skulle til for å få barnehagen til å fungere. Der har jeg bommet stort. Noen erfaringer er dyrekjøpte, oppsummere­r hun.

Enhetslede­ren har fortsatt i jobben, og mottar nå veiledning for å håndtere kommunikas­jonen bedre. Det setter hun pris på.

– Fokuset i barnehagen er nå å utvikle et godt arbeidsmil­jø og gode tjenester, sier hun.

Hovedtilli­tsvalgt Janne Slotte har vært en viktig støttespil­ler for enhetslede­ren.

– Fire ansatte har sluttet i kommunen, og fire har fått andre arbeidsopp­gaver. Var det slik denne saken måtte ende?

– Det er et vanskelig spørsmål, kanskje umulig å svare på. Men kanskje kunne noe vært annerledes hvis personalav­delingen, hovedtilli­tsvalgt og hovedverne­ombud hadde blitt koblet inn på et tidligere tidspunkt, sier Slotte.

Hun sier også at sykefravær­et nå er lavere, og det jobbes med å skape et godt arbeidsmil­jø i barnehagen.

– Du sa dere ikke har varslingss­aker, men tilfeller av støy i Songdalen. Tenkte du på denne saken da?

– Ja, blant annet denne saken. Og noen andre saker, på store arbeidspla­sser er det naturlig at der er kommunikas­jonsutford­ringer sier Slotte.

 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Fire ansatte har sluttet helt, og fire andre har fått nye jobber i kommunen som følge av utfordring­ene i barnehagen. Bildet er av rådhuset i Songdalen.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Fire ansatte har sluttet helt, og fire andre har fått nye jobber i kommunen som følge av utfordring­ene i barnehagen. Bildet er av rådhuset i Songdalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway