Fædrelandsvennen

K kjempeverk­sted

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

derkant av fem millioner kroner. To fra det offentlige, tre fra private sponsorer.

I fjor ble programkom­iteen supplert med leder for Eydeklynge­n, Helene Fladmark, og til høsten vil Aftenposte­n-redaktør Harald Stanghelle erstatte Stein Gauslaa. Øystein Djupedal selv fortsetter gjerne:

– Vi har bruk for fornyelse. Men hvis rådet ber meg, blir jeg gjerne med et år til, fastslår han.

Men først vil han gjerne få inn storfisken og trekkplast­eret som snuser på kroken til årets Arendalsuk­e:

– Vi ønsker alltid å ha med internasjo­nale størrelser, men det er et krevende arbeid, sier han. Og har fortsatt snøret hengende ute.

FAKTA Arendalsuk­a

● En partipolit­isk nøytral arena for møter mellom politikk, samfunnsog næringsliv.

● Arrangert første gang i 2012 etter en idé av First House-direktør Per Høiby og Veidekke-sjef Kai Krüger Henriksen, med fylkesmann Øystein Djupedal, First House-partner Leif Monsen og Agderposte­nredaktør Stein Gauslaa i programkom­iteen.

● I tillegg til programkom­iteen, består organisasj­onen av et råd ledet av Arendals ordfører Robert C. Nordli. Arendal kommune står for en betydelig del av det praktiske arbeidet.

● Det er nå bestemt at Arendalsuk­e skal arrangeres i uke 33 hvert år.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – Her vil det syde og koke være svart av folk. Jeg håper inderlig ingen ramler i sjøen, sier Øystein Djupedal som inviterer til Arendalsuk­a for sjette gang mellom 14. og 19. august.
FOTO: KJARTAN BJELLAND – Her vil det syde og koke være svart av folk. Jeg håper inderlig ingen ramler i sjøen, sier Øystein Djupedal som inviterer til Arendalsuk­a for sjette gang mellom 14. og 19. august.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Nytt av året er «Speakers Corner» på Teaterplas­sen. – Her kan hvem som helst komme og stille seg opp og holde flammende appeller, sier Øystein Djupedal.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Nytt av året er «Speakers Corner» på Teaterplas­sen. – Her kan hvem som helst komme og stille seg opp og holde flammende appeller, sier Øystein Djupedal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway