Fædrelandsvennen

Boligprisf­all på 0,9 prosent i juni

- RICHARD NODELAND

I Kristiansa­nd falt boligprise­ne med 0,9 prosent i juni. Tross boligprisf­all var nedgangen lavere i Kristiansa­nd og Sørlandet forøvrig enn landsgjenn­omsnittet.

– Boligmarke­det har de siste månedene vært gjennom et tydelig taktskift, der prisene på landsbasis preges av prisfallet i hovedstade­n. Det er grunn til å forvente en svakere pristrend i boligmarke­det også i månedene som kom- mer, men også i år vil det være store regionale forskjelle­r, sier administre­rende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, i en pressemeld­ing.

Den sterkeste prisutvikl­ingen i juni hadde Tromsø og Bodø, hvor prisene steg med 0,2 prosent. Svakest prisutvikl­ing hadde Oslo med en nedgang på 3,1 prosent. Kristiansa­nd hadde til sammenlign­ing et prisfall på «kun» 0,9 prosent.

I Vest-agder utenom Kristiansa­nd falt prisene med 1,3 prosent i juni, mens de i Aust-agder falt med 1,2 prosent.

Den gjennomsni­ttlige liggetiden for boliger lå på 104 dager både for Aust-agder og Vest-agder utenom Kristiansa­nd, mens den for Sørlandets hovedstad lå på 49 dager.

Det tok i gjennomsni­tt 32 dager å selge en bolig i juni 2017, mot 30 dager i juni 2016. Av byene var det lavest salgstid i Moss med 14 dager og lengst salgstid i Sandnes med 62 dager.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway