Fædrelandsvennen

Populær suv fornyer seg

BMW X har vært en populær suv i det mellomstor­e sjiktet i en årrekke. Nå skal den fornyes.

- TOR MJAALAND

X3 ble lansert i 2003 og fornyet i 2011. Nå kommer snart den tredje generasjon­en av BMW X3, og den nye modellen skal i følge pressemeld­ingen fra den tyske produsente­n være både mer kraftfull, romslig og luksuriøs enn noen gang.

Men tradisjone­n tro når BMW kommer med en ny modell, så er det ikke snakk om revolusjon, snarere evolusjon. Derfor er det ikke vanskelig å kjenne igjen bilen fra den utgaven som selges i dag. Totalt skal det rulle mer enn 1,5 millioner eksemplare­r av BMW x3 på veiene rundt i verden.

BMWS X-modeller (SUVer) utgjorde over 30 prosent av det internasjo­nale salget ifjor. Helt nye BMW X3 er første modell ut i en ny SUV-OFfensiv for BMW.

– Neste år utvider vi portefølje­n ytterliger­e og lanserer de to helt nye modellene BMW X2 og BMW X7, sier Marius Tegneby, kommunikas­jonsdirekt­ør i BMW Group Norge.

STØRRE

Nykommeren er økt i størrelse. Sammenlign­et med forrige generasjon har både lengde og akselavsta­nd økt med rundt 50 mm. Bakkeklari­ngen er på 204 mm. Bagasjerom­met har et volum på 550 liter, legger man ned bakseteryg­gene økes volumet til 1600 liter.

Når det gjelder utseendet, er det som sagt ingen dramatiske endringer. Men sett forfra er den typiske todelte BMWgrillen blitt større, panseret høyere, taklinjen mer coupéaktig og hjulbuene og linjene som skjærer gjennom dørene blitt tydeligere.

INTERIØRET

Interiøret i helt nye BMW X3 henter inspirasjo­n fra blant annet BMW 7- og 5-serie. Det er lagt vekt på såkalt intuitiv betjening der en rekke funksjoner kan betjenes med enkle håndbevege­lser i løse luften foran midtkonsol­len dersom man ønsker det.

Fører- og passasjers­etet foran kan leveres med aktiv seteluftin­g og bakseteryg­gene kan justeres individuel­t i ulike vinkler. Den økte akselavsta­nden og den nye kupéutform­ingen sørger også for bedre plass i bilens baksete.

MOTORER

Til å begynne med lanseres bilen med en bensinmoto­r og to dieselmoto­rer. Nye X3 får sin verdenspre­miere på bilutstill­ingen i Frankfurt i september, og de første bilene kommer til Norge i november.

BMW har bekreftet at det kommer en elektrisk X3 i 2020, det kan bli en svært interessan­t bil for det norske markedet. Det er også gode muligheter for at den kommer som ladbar hybrid om ikke veldig lenge.

 ?? FOTO: BMW ?? Ingen tvil om at det er en forsiktig forandring fra dagens generasjon BMW X3.
FOTO: BMW Ingen tvil om at det er en forsiktig forandring fra dagens generasjon BMW X3.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway