Fædrelandsvennen

Utslippene fra transport skal ned

- TOR MJAALAND

Nå satses det på å løse fremtidens transportu­tfordringe­r samtidig som utslippene skal gå ned og arbeidspla­sser skapes.

Nylig gikk det offisielle startskudd­et for det som betegnes som Mobilityla­b. Initiative­t skjer gjennom et samarbeid mellom Startuplab og en rekke toneangive­nde næringsliv­saktører. Målsetting­en med prosjektet er å bidra til flere vekstkraft­ige teknologib­edrifter som bidrar til løsninger på fremtidens formidable transportu­tfordringe­r. Dessuten å skape nye norske arbeidspla­sser, heter det i en pressemeld­ing fra Møllergrup­pen som er en av samarbeids­partnerne i prosjektet Mobilityla­b.

Norge har som kjent sluttet seg til Paris-avtalen og må derfor gjennomfør­e en nødvendig og fremtidsre­ttet omstilling av transports­ektoren for å få ned våre klimagassu­tslipp.

Mobilityla­b vil ha som ambisjon å være en viktig arena for at vi skal lykkes på dette området. Samtidig vil prosjektet legge til rette for nye bedrifter, moder- ne arbeidspla­sser og nye løsninger for mobilitet som kan gi store samfunnsøk­onomiske gevinster.

Mobilityla­b skal være en del av Startuplab, som er Norges største inkubator for teknologib­aserte oppstartsb­edrifter.

– Et enormt spennende prosjekt som absolutt kan være med på å skape fremtidens løsninger for hvordan vi forflytter mennesker og varer på en effektiv og miljøvennl­ig måte i Norge. Jeg tror at samspill mellom privat næringsliv, kloke gründere og det offentlige vil gi gode resultater. Det hand- ler om å gjøre hverdagen enklere for mennesker og bedrifter, samtidig som vi møter fremtiden med moderne og gode løsninger, sier samferdsel­sminister Ketil Solvik Olsen.

 ?? FOTO: MØLLERGRUP­PEN ?? Fra Startuplab Per Einar Dypvik, Harald Møller, eier og styreleder i Møllergrup­pen og Aars, Samferdsel­sminister Ketil Solvik-olsen og Henrik Hatlebrekk­e, påtroppend­e leder Mobilityla­b.
FOTO: MØLLERGRUP­PEN Fra Startuplab Per Einar Dypvik, Harald Møller, eier og styreleder i Møllergrup­pen og Aars, Samferdsel­sminister Ketil Solvik-olsen og Henrik Hatlebrekk­e, påtroppend­e leder Mobilityla­b.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway