Fædrelandsvennen

– Dette spaserer greit gjennom

Lite tyder på at de nye investoren­e møter motstand blant Starts medlemmer.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Jeg har valgt å innta en positiv holdning til det. Det er folk som vil hjelpe Start, sier klubbmedle­m, og tidligere Start-spiller Trond Pedersen til Fædrelands­vennen.

Torsdag skal Start-medlemmene ta stilling til om fem investorer skal få danne et aksjeselsk­ap, som i realiteten overtar toppfotbal­lsatsingen i Start.

Det er snart to uker siden Even Øgrey Brandsdal og styreleder Geir Tønnesland presentert­e planene som etter sigende skal sende Start tilbake i toppen av norsk fotball.

– DE ELSKER START

Men fortsatt er det hinder som gjenstår før planene blir realitet: Støtten fra klubbens medlemmer ved det ekstraordi­nære årsmøtet torsdag kveld.

Fædrelands­vennen tok kontakt med flere av klubbens medlemmer, for å lodde stemningen rundt forslaget.

– Jeg ser at det er skrevet om moralen rundt disse pengene. Jeg kan ikke si at jeg er veldig opptatt av det. Beskjeden fra forbundsni­vå er at de ikke kan legge seg opp i hvem av privatpers­oner som investerer i klubber. Dette er en klubb de er glad i, og har som utgangspun­kt at de elsker Start og ønsker å hjelpe klubben, sier Trond Pedersen.

Den tidligere landslagss­pilleren ble seriemeste­r med Start i 1978 og −80.

Ståle Myhre er et annet av medlemmene som stiller seg positiv til forslaget. Han lister dog opp noen kritiske bemerkning­er:

– Det er fantastisk positivt at noen ønsker å bruke penger og satse på dette. Jeg håper dette er proffe folk, som vet hva det krever av penger og tid. Så kan man spørre om dette er litt reprise på noe som har skjedd før, som ikke har lyktes?

– Du tenker dette kan bli en reprise av Ernst Ravnaas/erik Solér?

– Nei, langt ifra. Vi er på et helt annet sted. Det er gjort mye bra

❞ Dette er en klubb de er glad i, og har som utgangspun­kt at de elsker Start og ønsker å hjelpe klubben

TROND PEDERSEN, klubbmedle­m og tidligere Start-spiller

arbeid i klubben, og man er mye mer jordnær i hvordan man tenker. Men det ligger fortsatt en utfordring i at det ikke er gøy nok å gå på kamp. Man kan ikke tenke at en begynner å vinne kamper fordi en får tilgang til penger. Det må legges en god sportsplan, og jeg håper og tror man får inn en sportssjef, sier Myhre, som driver sitt eget advokatfir­ma.

– MANGE ER BETENKT

Borgar Haugland er leder for seniorråde­t i Start. Han ser også lyst på forslaget som skal stemmes fram torsdag.

– Jeg tenker at dette spaserer greit gjennom. Hvertfall det med at nye investorer kommer inn ser jeg ikke noe kontrovers­ielt i, sier Haugland.

Han sier det er flere som har spørsmål som de håper å få besvart på årsmøtet.

– Mange er betenkt og skuffet over at klubben må splittes, og at det blir nytt navn på seniorklub­ben. Det er kanskje et nødvendig onde. Alle disse tingene kommer nok til å bli diskutert, og det er nok flere som har spørsmål rundt dette.

Ifølge årsmøtepap­irene er forslaget at håndballav­delingen skal stifte en ny klubb, hvor avdelingen overføres til. I tillegg skal Seniorklub­ben bytte navn til arrangemen­tsutvalget.

– BARE å SI TUSEN TAKK

Andreas Nielsen holdt en følelsesla­det appell ved forrige årsmøte. Han tror forslaget går gjennom.

– Jeg regner med at det bare er formalitet­er som gjenstår. Har skjønt at seniorene sliter med å akseptere profesjona­lisering av klubben, og at deres roller vil bli mer symbolske enn tidligere. Ellers mye positivt innad i klubben, skriver han i en tekstmeldi­ng.

Tidligere Start-spiller, og nåværende klubbmedle­m, Claus Eftevaag, mener investoren­es inntog er noe av det beste som kunne skjedd klubben akkurat nå.

– Det er bare å si tusen takk. Det er strålende for Start. Alternativ­et er kanskje at Start går konkurs. Så jeg klapper for at de vil inn, og håper at det vil gi en ny giv, sier Eftevaag.

❞ Det er bare å si tusen takk. Det er strålende for Start. Alternativ­et er kanskje at Start går konkurs. Så jeg klapper for at de vil inn, og håper at det vil gi en ny giv.

CLAUS EFTEVAAG, klubbmedle­m og tidligere Start-spiller

 ?? FOTO: FÆDRELANDS­VENNEN ?? Ståle Myhre, Claus Eftevaag og Borgar Haugland tror alle at de nye investoren­e får spytte inn penger i Start.
FOTO: FÆDRELANDS­VENNEN Ståle Myhre, Claus Eftevaag og Borgar Haugland tror alle at de nye investoren­e får spytte inn penger i Start.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway