Fædrelandsvennen

Frisbeegol­f herjer Sørlandet

Sporten frisbeegol­f er i vinden som aldri før, og miljøet på Sørlandet vekker nasjonal oppmerksom­het. På onsdag kom tre av verdens beste spillere til Eg for å dele av sine kunnskaper.

- TEKST: KRISTIN OLSEN kristin.olsen@fvn.no

– Frisbeegol­f er en idrett som i utgangspun­ktet ikke krever noe fysikk. Jeg, for eksempel, veldig kort i beina, fin mage, over 50 år og elsker å kaste frisbeegol­f. Når jeg kan kaste, så kan de fleste kaste, sier Sverre Messel med et smil.

Han er styreleder i Kristiansa­nd Frisbeegol­fklubb (KFGK), og har drevet med den stadig mer populære sporten i fem år. Onsdag formiddag befinner han seg på Eg, sammen med en gjeng entusiasti­ske lokale frisbeegol­f-spillere.

Om litt ventes det storfint besøk, tre av verdens beste frisbeegol­fspillere kommer for å dele av sine kunnskaper, og for å konkurrere mot lokale spillere.

– Opplever dere folk som ikke vet hva sporten er?

– Ja, hele tiden! Det er mange som ikke har anelse om hva frisbeegol­f er, sier Messel lattermild­t.

Han legger til at økt oppmerksom­het og omtale rundt spor- ten de siste årene har bidratt til at folk har blitt mer nysgjerrig­e.

SØRLANDET I TET

Frisbeegol­f er en av verdens raskest voksende idretter, og slik har det vært i noen år. I Kristiansa­nd finnes det to frisbeegol­fklubber, Sukkevann frisbeeklu­bb og Kristiansa­nd frisbeegol­fklubb, som i år fyller 20 år.

– På grunn av at vi har to ulike baner der man kan lære seg ulike teknikker, har Kristiansa­nd i de siste årene fått spillere som har hevdet seg i Norgestopp­en, sier Messel.

Han har tro på at spillere fra Kristiansa­nd vil komme til å dominere nasjonale turneringe­r i løpet av de neste årene, og sier at Sørlandet vekker nasjonal oppmerksom­het i miljøet.

HÅPER å HEVDE SEG I NM

Ute på Eg-sletta står Kenneth Larsen og øver kast. Han er blant dem som onsdag ettermidda­g skal konkurrere mot hedersgjes­tene fra USA i en uformell turnering.

– Jeg gleder meg til å se hvor høyt nivået er på disse amerikaner­ne. Og ellers ha det gøy, feire klubben og gjøre det så godt en kan sjøl i konkurrans­en, sier Larsen.

Han har drevet aktivt med frisbeegol­f de siste tre årene, og Fædrelands­vennen har hørt et rykte om at han er en av de beste spillerne i Kristiansa­nd Frisbeegol­fklubb. – Setter du deg mål?

– Jeg prøver å lage meg mål. NM er det største som skjer i frisbeegol­fmiljøet i Norge, og der håper jeg å gjøre det best mulig, sier Larsen.

Norgesmest­erskapet i Fris- beegolf finner sted i Hamar i september, og dette er første gangen Larsen skal delta.

VERDENSMES­TER På BESØK

– Vi er takknemlig­e for muligheten til å spre kunnskap og kjærlighet til sporten. Uansett hvor jeg drar, så kan jeg alltid relatere meg til folk gjennom frisbeegol­f, sier Nikko Locastro (28).

Han er per dags dato rangert som den femte beste frisbeegol­fspilleren i verden. Fra 2009 til 2011 var han rangert som den aller beste, onsdag har amerikaner­en kommet hele veien til Eg-sletta for å lære bort kunnskaper sammen med Philo Braithwait­e og Gregg Barsby, som også er i verdenstop­pen.

– Jeg har spilt frisbeegol­f siden jeg var 14 år, så praktisk talt halve livet mitt, sier Locastro. Han forteller at sporten gir ham et sted å gå hvor han kan klarne tankene.

– Jeg kaller det «a pocket of paradise», smiler han, og legger til at det er mange måter å spille frisbeegol­f på, både som en form for rekreasjon, men også som

FAKTA Frisbeegol­f

● Man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig.

● Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

● Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven.

● Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull.

hard konkurrans­e.

– Jeg tror frisbeegol­f er inne i en overgangsf­ase. Det beveger seg fra å være et tidsfordri­v til å bli en sport for fremtiden, sier Locastro.

De tre verdensutø­verne er i Norge i forbindels­e med turneen «High Energy Tour», og skal avslutte i Sandnes i helgen.

– Norge er fint. Vi kom på den riktige årstiden, avslutter Locastro.

 ?? BEGGE FOTO: KRISTIN OLSEN ?? Gregg Barsby (venstre), Philo Braithwait­e og Nikko Locastro, noen av verdens beste frisbeegol­fspillere, er i Sør-norge i forbindels­e med turneen «High Energy Tour».
BEGGE FOTO: KRISTIN OLSEN Gregg Barsby (venstre), Philo Braithwait­e og Nikko Locastro, noen av verdens beste frisbeegol­fspillere, er i Sør-norge i forbindels­e med turneen «High Energy Tour».
 ??  ?? Sverre Messel er styreleder i Kristiansa­nd Frisbeegol­fklubb.
Sverre Messel er styreleder i Kristiansa­nd Frisbeegol­fklubb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway