Fædrelandsvennen

Seat tilbake i Norge

- TEKST: TOR MJAALAND

Spanske Seat kommer tilbake til norske veier etter mange års fravær.

Det er Harald A. Møller AS som gjenopptar importen av Volkswagen-eide Seat, og ifølge en pressemeld­ing nå legger planene for relanserin­gen av et bilmerke som har gjort det sterkt internasjo­nalt i mange år.

Seat forsvant fra Norge i 2005 etter heller labert salg. I mellomtide­n er det lansert en rekke nye modeller, blant annet en suv i Tiguan-størrelse med navnet Ateca som ble presentert på bilutstill­ingen i Paris i fjor. Den er til forvekslin­g lik Skoda Karoq som kommer til Norge mot slutten av året. Både Seat- og Skoda-bilene produseres på Volkswagen-plattforme­r.

At det blir Gumpengrup­pen som kommer til å få Seat-ansvar i Kristiansa­nd, må regnes som svært sannsynlig. Men eier og administre­rende direktør Per Helge Gumpen vet foreløpig svært lite om hvordan salg og markedsfør­ing skal skje.

OVERRASKEL­SE

– At Seat er tilbake i Norge var en overraskel­se også for oss, sier Gumpen som håper de kommer i posisjon når forhandler­nett og markedsfør­ing skal bygges opp. – Vi har jo sett at Seat har kommet med mange nye og spennende modeller, men først i september skal distribusj­onen av det spanske bilmerket være på plass, sier Gumpen som ikke frykter at det blir for mange Volkswagen-eide bilmerker.

– De har sin egen identitet, Volkswagen, Audi og Skoda. På samme måte som Seat har sin, sier direktøren i Gumpengrup­pen. Han karakteris­erer relanserin­gen av Seat som en svært spennende nyhet.

Tor Anton Bjørge blir direktør for Seat i Norge, og kommer fra stillingen som markedssje­f for Volkswagen i Harald A. Møller AS.

– Vi har sammen med Seat- konsernet laget et rammeverk for veien videre og skal bruke tiden godt for å planlegge relanserin­gen i Norge, sier Bjørge og nevner det han kaller attraktive modeller som Ibiza, Leon, Ateca og nye Arona.

Seat er opprinneli­g en forkortels­e for Sociedad Española de Automóvile­s de Turismo. Historien skriver seg tilbake til tidlig 50-tall og Spania. Hovedkonto­ret ligger i Martorell, rett nordvest for Barcelona.

 ?? FOTO: SEAT ?? Suv-en Ateca inntar det norske markedet sammen med flere andre Seat-modeller fra høsten av.
FOTO: SEAT Suv-en Ateca inntar det norske markedet sammen med flere andre Seat-modeller fra høsten av.
 ?? FOTO: MJAALAND, TOR ?? Administre­rende direktør i Gumpengrup­pen, Per Helge Gumpen, synes det er spennende at Seat igjen skal selges i Norge.
FOTO: MJAALAND, TOR Administre­rende direktør i Gumpengrup­pen, Per Helge Gumpen, synes det er spennende at Seat igjen skal selges i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway