Fædrelandsvennen

Vekst i Orkla tross økte råvarepris­er og svak krone

- NTB

Orkla økte driftsinnt­ektene med 4 prosent og leverte også et forbedret resultat i andre kvartal sammenlign­et med tilsvarend­e periode i fjor.

– Vi opplevde i kvartalet økte råvarepris­er på kjøtt og meieriprod­ukter i EU, i tillegg til svakere kroneutvik­ling i Norge og Sverige. Vårt mål er å kompensere for dette med økte priser på våre ferdigprod­ukter, men effekten av prisøkning­ene kommer til å bli noe tidsforskj­øvet. I tillegg vil vi fortsette å effektivis­ere egen virksomhet, sier konsernsje­f Peter A. Ruzicka.

Driftsinnt­ektene økte fra 9.433 millioner kroner til 9.771 millioner, mens det justerte driftsresu­ltatet vokste med 31 millioner til 1.025 millioner kroner. Også resultat før skatt ble forbedret, og endte på 967 millioner kroner.

Orkla ble 10. juli enig med Norsk Hydro om et salg av sin andel av aluminiums­selskapet Sapa. Ifølge Orkla er partene enige om en kjøpesum som verdsetter Sapa til totalt 27 milliarder kroner. Orklastyre­t foreslår nå et ekstraordi­nært utbytte på 5 kroner per aksje.

– Med salget av Sapa vil Orkla ha en meget solid finansiell plattform som gir grunnlag for både fortsatt vekst og god utbyttekap­asitet. I tråd med Orklas strategi for kapitalall­okering er førsteprio­ritet å styrke merkevareo­mrådet gjennom oppkjøp og investerin­ger i eksisteren­de virksomhet, sier Ruzicka.

Resultatet fra tilknytted­e selskaper på 115 millioner kroner skyldes i hovedsak malingfabr­ikken Jotun. Svakere markeder innen shipping og offshore har på sin side påvirket Jotun negativt. Samtidig førte økte kraftprise­r og økt produksjon­svolum til at Hydro Power forbedret driftsresu­ltatet med 26 millioner kroner til 79 millioner forrige kvartal.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Konsernsje­f i Orkla, Peter Arne Ruzicka.
FOTO: NTB SCANPIX Konsernsje­f i Orkla, Peter Arne Ruzicka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway