Fædrelandsvennen

Nysgjerrig på Jesus

- METTE B. STOVELAND

Joh. 1, 35- 42

En mann fortalte meg at han hadde vært ateist hele sitt liv. Han var en god pianist. En dag ble han spurt om å spille for noen venner en kveldsstun­d der de skulle feire nattverd. Det kunne han alltids. Og det forandret hans syn på Gud. Han kan ikke lenger benekte at Gud finnes, for han erfarte noe uforklarli­g da han kom i kontakt med det hellige. En annen jeg hørte om, var blitt mer og mer nysgjerrig på Jesus som han hørte noen ymt om her og der. Han begynte å gå i kirken for å få vite mer. Det gikk ikke så veldig lang tid før han forsto og erfarte hvem Jesus er, og ble en troende.

Jeg tror det finnes noen slike historier. Å bli nysgjerrig på Jesus får ofte konsekvens­er. Å være i nærheten av ham, påvirker oss. Kunnskap om ham overbevise­r om at han er Guds sønn.

Noen av døperen Johannes disipler ble også nysgjerrig­e, da Johannes pekte på Jesus og kalte ham «Guds lam». De begynte å snakke med ham, og han inviterte dem hjem. Etter å ha vært sammen med ham en god del av dagen, ble de kjent med ham. De oppsøkte sine venner og sa: «Vi har funnet han som Moses og profetene har skrevet om - Messias».

Jesus lar seg finne av alle som leter med et oppriktig hjerte. Mange har erfart det – enten de kjenner skriftene, eller bare har hørt noen ymt - fra Jesu tid til i dag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway