Fædrelandsvennen

Påfugl stakk av – har sannsynlig­vis funnet veien hjem

Påfuglen som klarte å snike seg ubemerket ut av en av dørene til Kristiansa­nd Dyrepark har mest sannsynlig tuslet hjem igjen på egenhånd.

- KAMILLA RUDBERG OG KRISTIN OLSEN

– Vi er nesten sikre på at den savnede påfuglen har kommet tilbake til parken på egenhånd, opplyser dyrepasser Trond Tjomsland til Fædrelands­vennen.

Dyreparken ble varslet om den nevnte påfuglens flukt i dag tidlig, etter at politiet hadde fått inn flere meldinger om en påfugl ved E18:

– Den ble sist sett i rundkjørin­gen ved Travparken, opplyste Ingunn Pedersen, leder for Dyreavdeli­ngen i Kristiansa­nd Dyrepark, tidligere.

Tjomsland sier de ikke har fått inn noe tips om hvilken farge det var på rømlingens fjærpryd, men er likevel nesten sikker på at det er riktig påfugl som har returnert til parken.

Kort tid etter at Dyreparken fikk inn melding om påfugl-observasjo­nen i rundkjørin­gen, oppdaget de nemlig at parkens hvite påfugl befant seg nesten på utsiden av inngangspa­rtiet.

– Det ser ut som om det var den som hadde tatt seg en tur, sier Tjomsland.

Veterinær Rolf Arne Ølberg uttalte tidligere i dag at han trodde påfuglen selv ville finne veien hjem.

– Det er jo her den får all maten sin, påpekte Ølberg.

Skulle du mot formodning spotte en litt merkverdig fugl ved E18 i dag, kan det for sikkerhets skyld være greit å notere deg fuglens farge.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SHUTTERSTO­CK/NTB SCANPIX ??
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SHUTTERSTO­CK/NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway