Fædrelandsvennen

Spår opptur for eurosonen

- NTB

Britisk økonomi får lavere vekst i år enn tidligere antatt, mens eurosonen vil oppleve større vekst enn forventet, ifølge Det internasjo­nale pengefonde­t (IMF).

I sin halvårige rapport, World Economic Outlook, anslår pengefonde­t at britene vil få en beskjeden vekst på 1,7 prosent i år. For tre måneder siden lå det an til en vekst på 2 prosent.

Det er ifølge IMF fortsatt uklart hvilke følger brexit vil få for britisk økonomi framover.

Amerikansk økonomi må også tåle en nedjusteri­ng, fra 2,3 prosent til 2,1 prosent, ifølge rapporten, som ble offentligg­jort i Kuala Lumpur mandag.

Årsaken er ifølge pengefonde­t at president Donald Trump ennå ikke har greid å sikre flertall i Kongressen for sine løfter om skattekutt og store infrastruk­turprosjek­ter.

På det europeiske fastlandet lysner det derimot. I eurosonen forventer IMF en vekst på 1,9 prosent i år, mens det tidligere i år lå an til en vekst på 1,7 prosent.

Det er spesielt land som Tyskland, Frankrike, Italia og Spania som trekker oppover.

Samlet sett regner IMF med en vekst i verdensøko­nomien på 3,5 prosent i år.

Og det er Kina som trekker en stor del av lasset. Kinesisk økonomi anslås å vokse med 6,7 prosent i år og 6,4 prosent neste år. De tidligere anslagene lød på 6,6 og 6,2 prosent.

Kinesiske myndighete­r får samtidig ros for å ha gjennomfør­t økonomiske reformer, blant annet ved å redusere kapasitete­n i industrise­ktoren.

I sin halvårige rapport har Det internasjo­nale pengefonde­t (IMF) disse prognosene for utviklinge­n i landenes bruttonasj­onalproduk­t i 2017. Tallene i parentes er endringene siden IMFS prognose i april.

● USA: 2,1 prosent (-0,2)

● Kina: 6,7 prosent (+0,1)

● Japan: 1,3 prosent (+0,1)

● Tyskland: 1,8 prosent (+0,2)

● Storbritan­nia: 1,7 prosent (-0,3)

● Eurosonen: 1,9 prosent (+0,2)

● Verden: 3,5 prosent (uendret)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway