Fædrelandsvennen

Slutter – får 109.000 kr i måneden

- KAMILLA RUDBERG

Ingebjørg Godskesen slutter på Stortinget og blir student. Fram til nyttår får hun likevel 109.479 kroner i støtte og lønn fra Stortinget per måned.

Ingebjørg Godskesen slutter på Stortinget og blir student. Fram til nyttår får hun 109.479 kroner i støtte og lønn fra Stortinget per måned.

I oktober er det slutt på hennes åtte år langestort­ingskar rier e. Hun har krav på etterlønn fram til jul. Men fordi hun i tillegg har meldt seg ut av FRP, får hun også tilskudd for å være sitt «eget parti». Dette tilskuddet er på 31.797 kroner per måned. Etterlønna er på 77.500 kroner per måned, skrev Agderposte­n tirsdag.

Tilskudd eter ment til å drifte det å værestorti­ngs representa­nt, men Godskesen har valgt å søke støtte selv etter at hun er ferdig.

REGELVERKE­T

– Jeg forholder meg til regelverke­t. Jeg kunne tenke med en studiereis­e til New York. Dessuten vil jeg trenge tilskudd til reiser, research til taler og muligens litt engelsk oversettel­se, sier Godskesen til Agderposte­n.

Hun legger til at tilskuddet fra Stortinget ikke går til henne personlig, men til utgifter forbundet med å være stortingsp­olitiker.

– Jeg har kun søkt om støtte som er ment til å hjelpe meg med mitt politiske arbeid. Jeg har ikke søkt om noe mer eller mindre, sier Godskesen til Fædrelands­vennen.

– LITT SPESIELT

Parlamenta­risk leder i Fremskritt­spartiet, Harald Tom Nesvik, sier dette:

– Vi registrere­r at regelverke­t er som det er og forholder oss til det, men det er litt spesielt at Godskesen velger å søke støtte også etter at hun er ute av Stortinget, sier han til Agderposte­n.

TIL LOKALPOLIT­IKKEN

Nå satser Godskesen å komme seg inn i lokalpolit­ikken igjen i løpet av de neste to årene. Hjembyen Arendal får dermed politikere­n tilbake igjen.

– Jeg var lokalpolit­iker i Arendal i seks år før jeg begynte på Stortinget. Det blir morsomt å komme tilbake igjen. Der kommer man litt nærmere folk, og det er lettere å ta saker helt lokalt, forteller hun til Fædrelands­vennen.

 ?? ARKIVFOTO: SIV DOLMEN ?? Ingebjørg Godskesen er utmeldt fra Fremskritt­spartiet og slutter på Stortinget. Hun går likevel ikke tomhendt: fram til nyttår vil hun få 109.000 per måned fra Stortinget.
ARKIVFOTO: SIV DOLMEN Ingebjørg Godskesen er utmeldt fra Fremskritt­spartiet og slutter på Stortinget. Hun går likevel ikke tomhendt: fram til nyttår vil hun få 109.000 per måned fra Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway