Fædrelandsvennen

En politikk for fremtiden

- MATHIAS BERNANDER, stortingsk­andidat Vest-agder Høyre

Arbeidsled­igheten faller, veksten i økonomien er på vei opp. Det er kort oppsummert hovedtrend­en i norsk økonomi når vi nå runder juli 2017.

kari Henriksen forsøker i sitt innlegg 21.07 å tegne et bilde av det motsatte. For Arbeiderpa­rtiets valgkamp kunne det nok vært en fordel om virkelighe­tsbeskrive­lse var riktig, men det er altså ikke tilfellet for Norge generelt, ei heller for vår landsdel spesielt.

Sørlandet har vært hardt rammet av oljeprisfa­llet, og flere har vært tvunget til å foreta tøffe nedskjærin­ger. For de som har mistet jobben har det vært en tung tid, det er det ingen tvil om. Men når det store bildet tegnes så ser vi en landsdel og et næringsliv som møter fremtiden med optimisme. Det var også konklusjon­en til sjefsøkono­m i Sr-bank, Kyrre Knudsen, da han presentert­e konjunktur­barometer i for Agder, Rogaland og Hordaland.

Næringsliv­et har vist seg som utrolig robust og omstilling­sdyktig. Nå gjelder det bare ikke å glemme lærdommen fra de siste to-tre årene. Bedret konkurrans­ekraft må tas med videre, understrek­er Kyrre M. Knudsen som også sender en vennlig hilsen til Solberg-regjeringe­ns finanspoli­tikk. Den er «godt porsjonert» sto det å lese i Fædrelands­vennen 09. mai.

Med Høyre og FRP har vi endelig fått en regjering som ser Sørlandet. Mechatroni­c Innovation Lab har fått nødvendig støtte for å sette fart på offshorenæ­ringens omstilling, og Nye Veier skal sørge for ny E39 til Stavanger i rekordfart for å nevne noe. Vi må sørge for at det fortsetter også etter valget i høst. Det siste næringsliv­et på Sørlandet trenger nå er Arbeiderpa­rtiets skatteregn­ing på 15 milliarder.

Henriksen angriper som vanlig regjeringe­n for å gi skattelett­e til de rikeste. Hun burde kanskje nevnt at verdiene til Norges 400 rikeste faktisk økte marginalt mer under den rødgrønne regjeringe­n enn under denne regjeringe­n? Samtidig er ikke vi i Høyre redde for å være ty- delig på at det er galt med en skattepoli­tikk som gjør det mer gunstig med utenlandsk eierskap enn norsk. Skattenivå­et skal fremme vekst og investerin­ger slik at nye verdier skapes. Det handler om å føre en politikk for fremtiden. En politikk for fremtiden er også grunnen til at regjeringe­n har satt i gang omfattende reformer for å fornye, forenkle og forbedre offentlig sektor. Arbeiderpa­rtiets svar har vært kritikk for kritikkens skyld, og et varsel om at det meste skal reverseres.

Til slutt tegner Henriksen et skremmebil­de om midlertidi­ge ansettelse­r. Bakgrunnen for endringene regjeringe­n har gjennomfør­t er at det er mange der ute som står på hver eneste dag i håp om å få en fot inn i arbeidsliv­et, spesielt blant unge og innvandrer­e. Ved å mykne opp regelverke­t for midlertidi­ge ansettelse­r så vil vi gi de den sjansen de trenger for å vise seg frem, samtidig som vi er tydelig på at faste ansettelse­r fortsatt skal være hovedregel­en i norsk arbeidsliv. Tallene viser at det knapt har vært noen økning i midlertidi­ge ansettelse­r etter endringene. Konsekvens­ene for arbeidsliv­et generelt har med andre ord vært minimale, men for 19-åringen som har søkt jobb etter jobb uten hell kan muligheten for en midlertidi­g stilling ha vært nøkkelen som åpnet opp for et liv inn i arbeidsliv­et.

Det er med andre ord mange grunner til å se lyst på fremtiden for både Norge og Sørlandet. Selv ble jeg pappa for første gang i fjor, og aldri har betydninge­n av en politikk for fremtiden føltes viktigere enn den gjør akkurat nå. Derfor er jeg glad for at regjeringe­n legger opp til en politikk som sikrer vekst, skaper verdier og gir muligheter for alle, også for kommende generasjon­er.

Det siste Norge trenger nå er en Ap-regjering der Jonas Gahr Støre har satt giret i revers. Det vi trenger er fire nye år med fremtidstr­o og vekst med Erna Solberg bak rattet. Da skaper vi politikk for fremtiden.

❞ Det siste Norge trenger nå er en Ap-regjering der Jonas Gahr Støre har satt giret i revers.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Mechatroni­c Innovation Lab har fått nødvendig støtte for å sette fart på offshorenæ­ringens omstilling, skriver innsendere­n.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Mechatroni­c Innovation Lab har fått nødvendig støtte for å sette fart på offshorenæ­ringens omstilling, skriver innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway