Fædrelandsvennen

Leter etter alternativ­er

- TORBJØRN WITZØE

Restaurant­selskapet må etter brannen i Løa natt til torsdag finne nye lokaler til konfirmasj­oner, brylluper og andre selskaper.

– Vi startet torsdag formiddag med å finne alternativ­e lokaler til alle selskapene som er booket i Løa utover høsten. Flere av selskapene, blant annet konfirmasj­on nå i helga, vil bli flyttet over i hovedbygge­t på Vigeland Hovedgård, sier Arild Dale.

Han er daglig leder i selskapet Kasald AS som siden oktober i fjor har drevet restaurant og cateringvi­rksomhet fra Løa på Vigeland Hovedgård. Selskapet har 14 ansatte som i stor grad er på deltid. Arild Dale regner med at arbeidssto­kken må slankes noe som en følge av brannen.

– Det var tungt å få beskje- den om brannen. Vi følte at virksomhet­en nå gikk godt, og det har vært veldig bra med bestilling­er framover. Jeg håper vi kan komme tilbake i Løa, men det er selvsagt altfor tidlig å si noe om når det kan bli, sier Arild Dale.

Han er selv på ferie i utlandet, men har blant annet sett bildene som Fædrelands­vennen har publisert av det brannherje­de bygget. Etter å ha studert disse sier han at mistanken om at brannen er påsatt er styrket. Han viser blant annet til et bilde av den ene kortveggen, der det kan se ut som om ytterkledn­ingen har brent fra bakken og opp mot takkonstru­ksjonen.

– Jeg har jo også merket meg at det har vært flere branner i Vennesla i sommer, og at det på disse både foreligger mistanke og er påvist brannstift­else, sier Arild Dale.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway