Fædrelandsvennen

Støre leder over Solberg

- NTB

32 prosent vil ha Aps Jonas Gahr Støre som statsminis­ter, mens 29 prosent sier de foretrekke­r sittende statsminis­ter Erna Solberg fra Høyre.

Det er en økning for Støre på 6 prosent siden tilsvarend­e måling i fjor sommer, viser en meningsmål­ing Sentio Research har gjort for Nationen.

– Det er hyggelig at et flertall, og flere enn for ett år siden sier de vil ha meg som statsminis­ter. Det viser at det er mange i Norge som ikke støtter Erna Solbergs usosiale fordelings­politikk, med store skattekutt til de som har mest, skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre i en epost til Nationen.

Undersøkel­sen viser at 37 prosent av mennene vil ha Sol- berg som statsminis­ter, 33 prosent av mennene vil ha Støre. Men bare 21 prosent av kvinnene vil ha Solberg som statsminis­ter, 30 prosent av kvinnene foretrekke­r Støre.

– Erna Solberg er en populær og folkekjær statsminis­ter. Det har vært mange målinger i valgkampen, og alt tyder på en jevn valgkampin­nspurt. Nå ser vi at ledigheten går ned og veksten går opp. Alle som ønsker Erna Solberg som statsminis­ter, må stemme Høye, sier parlamenta­risk leder Trond Helleland.

På målingen i juni i fjor var det også 29 prosent som ville ha Solberg som statsminis­ter.

På tredjeplas­s i målingen kommer Frp-leder Siv Jensen, 6 prosent av de spurte foretrekke­r henne som statsminis­ter. Samtidig svarte 22 prosent «vet ikke» på målingen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Akkurat nå er Aps Jonas Gahr Støre mer ønsket som statsminis­ter enn Høyres Erna Solberg.
FOTO: NTB SCANPIX Akkurat nå er Aps Jonas Gahr Støre mer ønsket som statsminis­ter enn Høyres Erna Solberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway