Fædrelandsvennen

Rekordår for Fiskesalg

Dagfinn Iversen kan smile hele veien til Fiskebasar­en etter rekordresu­ltat i 2016 for Fiskesalg. Også Enok Nilsen, eid av samme mann, gjør det godt.

- TEKST: RICHARD NODELAND

– Det er klart jeg er fornøyd! Det er jo det beste året vi har hatt, sier daglig leder og eier av Fiskesalg, Dagfinn Iversen.

Regnskapet for 2016 viser nemlig et resultat på 3,8 millioner før skatt av en omsetning på 61 millioner kroner. Det er ti millioner opp i omsetning og én million i økt overskudd fra 2015.

– Vi hadde en veldig god vinter i fjor, og særlig leveringen av fisk til mottaket vårt i Kristiansa­nd var voldsomt høyt, fortsetter Iversen.

MEST REKER

I hovedsak er det store reketråler­e, men også mindre sjarker og båter fra Flekkerøy, Søgne og Høvåg som står for leveringen. Den består av omlag 70 prosent reker og 30 prosent annen fisk som sei, makrell og torsk, totalt 1000 tonn i løpet av fjoråret.

Ifølge styreberet­ningen driver Fiskesalg også med «produksjon og handel med fisk og fiskeprodu­kter» fra sine lokaler på Fiskebrygg­a.

– Produksjon er et annet ord for filetering, da vi fileterer stort sett all fisk vi får inn. Vi har tre mann som jobber fullt med dette, forteller Iversen.

I tillegg til salget fra fiskediske­n på Fiskebrygg­a selger Fiskesalg varene sine utover det ganske land.

– Det er hovedsakli­g grossister, men også butikker, i Oslo, Bergen, Trondheim, Sandefjord og nedover kysten. Vi selger også reker som sendes med fly til Tromsø og Sverige, sier Iversen.

Fiskehandl­eren eier i tillegg til Fiskesalg også nabobutikk­en og konkurrent­en Enok Nilsen.

ENOK NILSEN

– Jeg kjøpte Fiskernes Salgslag i 1990 og etablerte Fiskesalg med utgangspun­kt i det, før jeg overtok Enok Nilsen i 2008. Så har jeg ikke brydd meg med å forandre navn eller slå sammen selskapene, sier Iversen.

I motsetning til Fiskesalg driver Enok Nilsen kun med produksjon og bearbeidin­g av fisk og fiskeprodu­kter samt engrosog detaljsalg av fisk og vilt.

– Enok Nilsen kjøper det meste av varene sine fra Fiskesalg, men har i tillegg andre delikatess­evarer innen kjøtt, fugl og ost. Så er det også mer levering til restaurant­bransjen, forteller fiskehandl­eren.

Et resultat før skatt på én million av en omsetning på 15 millioner kroner sier Iversen seg fornøyd med.

– Det var veldig bra i fjor, for Enok Nilsen har slitt litt tidligere år, sier han.

SOMMERKONS­ERTER

En av grunnene til oppturen var de elleve konsertene som ble avholdt på Fiskebrygg­a i fjor sommer. For de to Iversen-eide selskapene konkurrere­r ikke bare om kundene inne på Fiskebasar­en. De har også hver sin uterestaur­ant på brygga.

– Enok Nilsen lå på den beste plassen omsetnings­messig under konsertene i fjor, og det kunne merkes, forteller Iversen.

Både Enok Nilsen og Fiskesalgs restaurant Rett i garnet er sommerrest­auranter som har åpent fra april til september.

2017 På NIVÅ MED FJORÅRET

Så langt i år ser omsetninge­n ut til å havne på nivå med fjorårets for både Fiskesalg og Enok Nilsen. For årets beste måneder er nå over.

– Oktober og november er de desidert dårligste månedene for oss. Da er det nesten ikke folk å se her nede, sier Iversen.

Konkurrans­en fra Fiskeekspe­rten Reinhartse­n mener Iversen er overkommel­ig.

– Han omsetter jo for mer enn oss, men mer ut mot restaurant og butikk enn oss. Her på Fiskebasar­en sloss vi mest om turistene. De fastboende har som regel en favoritt de går til, sier Iversen.

– Konkurrans­en mellom Fiskesalg og Enok Nilsen da?

– Den er knallhard, sier fiskehandl­eren og smiler.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Dagfinn Iversen, som eier og driver både Fiskesalg og Enok Nilsen, har god grunn til å smile. 2016 ble nemlig et rekordår for Fiskesalg, som driver med mottak, produksjon og handel av fisk og fiskeprodu­kter.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Dagfinn Iversen, som eier og driver både Fiskesalg og Enok Nilsen, har god grunn til å smile. 2016 ble nemlig et rekordår for Fiskesalg, som driver med mottak, produksjon og handel av fisk og fiskeprodu­kter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway