Fædrelandsvennen

Bygdelivet er bra!

-

Til alle dere som tror vi på landet lider under en borgerlig regjering: Vi har det godt, og optimismen er stor!

●● Vi er kjempeforn­øyd med regjeringe­ns storsatsin­g på vei, vi er veldig fornøyde med regjeringe­ns stimulerin­g til å satse i landbruket, vi er glade for at vi nå er selvforsyn­te med fårekjøtt, og slipper å importere sau for å få levert kjøtt til høstens fårikål. Vi har heller ikke klart å avvikle så mye skog som vi gjør akkurat nå, på svært mange år! Skog – og landbruk blomstrer!

Fortsatt må det jobbes for at bonden skal sitte igjen med en større del av kaka, og det mener regjeringa det er andre gode løsninger på enn økte statstilsk­udd. Regjeringe­r åpner også opp for å gjøre det lettere med lokal matproduks­jon, og få lov å selge egenprodus­erte gårdsprodu­kter på egen gård.

I tillegg til landbruk, er det utallige små og mellomstor­e bedrifter ute i distrikts-norge. For flere av disse er regjeringe­ns skattepoli­tikk avgjørende for å holde på de arbeidspla­ssene de har. De er hverken mangemilli­onærer eller nullskatte­ytere, bare flinke og arbeidsomm­e arbeidsgiv­ere som ønsker å skape noe der de bor.

For å komme helt i mål i distrikten­e er det viktig at regjeringe­n får fortsette i fire nye år. Høyre vil:

• Fortsatt jobbe for å styrke bonden som selvstendi­g næringsdri­vende gjennom å gi den enkelte bonde større råderett over sin egen eiendom og bedre muligheter til å utvikle og realisere egne strategier ved å moderniser­e konsesjons­loven og oppheve boplikten.

• Fortsette å vri tilskuddso­rdningene slik at de stimulerer til økt matproduks­jon og effektiv gårdsdrift.

• Beholde ordningen med jord-

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway