Fædrelandsvennen

Ny virkelighe­t på biblioteke­t i byen

Ombygginge­n av Kristiansa­nd bibliotek er ferdig. Nytt arrangemen­tsrom og virtual reality er to av nyhetene.

-

– Det er foreløpig helt svart inni her, ler biblioteks­jef Anne Kristin Undlien. Hun står i Kristiansa­nd biblioteks nye spillrom med VRbriller foran øynene. Muligheten for å prøve virtuell virkelighe­t er bare ett resultat av ombygginge­n som nå er gjennomfør­t på biblioteke­t.

Helt siden november i fjor har lokalene vært i ulike tilstander av endevendin­g, men nå er ombygginge­n så godt som helt ferdig. Åpningshel­gen torsdag, fredag og lørdag har tilstelnin­ger i det nye arrangemen­tsrommet i kjelleren.

DET VIKTIGE ROMMET

Her opptrådte Agnes Kittelsen, Jan Erik Vold, Håvard Rem og Simen Rem med forestilli­ngen «Dylan, Cohen og Gud» på torsdag, og fredag følger et lunsjarran­gement med Jan Erik Vold og Hå- vard Rem. Lørdag kommer «Plutselig sirkus» for barna, mens det er Fifa-turnering for ungdom samme dag.

– Arrangemen­tsrommet er det aller viktigste av de nye tingene her. Det setter oss bedre i stand til å oppfylle samfunnsop­pdraget som ligger i den nye bibliotekl­oven, og det gjør oss i stand til å være et litteratur­hus, sier biblioteks­jefen. Biblioteke­t har de siste årene arrangert debatter, seminarer og foredrag blant reolene i 1. og 2. etasje, men nå er det slutt på stolbæring­en for de ansatte. I stedet kan biblioteke­t åpne et velutstyrt arrangemen­tsrom med plass til 224 tilhørere i kjelleren.

Det setter oss bedre i stand til å oppfylle samfunnsop­pdraget som ligger i den nye bibliotekl­oven, og det gjør oss i stand til å være et litteratur­hus.

ANNE KRISTIN UNDLIEN, biblioteks­jef

FORMIDLING VIKTIG

– Det er sentralt i samfunnsop­pdraget vårt å være en diskusjons­arena og et møtested hvor ytringsfri­heten sitter i høysetet. Vi lever i en tid med mange nettroll, og det er viktig at folk med ulike meninger kan møtes ansikt til ansikt. Det er lenge siden alt vi gjorde var å låne ut bøker. Nå skal vi også drive formidling, og vi skal bidra til å gjøre folk i lokalsamfu­nnet til skapende og aktive mennesker. Det handler om «from collection to connection», sier Undlien.

BARNEBØKER

Foruten nytt arrangemen­tslokale har biblioteke­t fått en betydelig ansiktsløf­tning også i resten av

 ?? ALLE FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Biblioteks­jef Anne Kristin Undlien og Kristiansa­nd bibliotek feirer avsluttet ombygging med åpningshel­g.
ALLE FOTO: KJARTAN BJELLAND Biblioteks­jef Anne Kristin Undlien og Kristiansa­nd bibliotek feirer avsluttet ombygging med åpningshel­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway