Fædrelandsvennen

– Kan kvalifiser­e seg for VM

-

Finn Kollstad har fulgt karrieren til Håkon Mushom tett siden før gjennombru­ddssesonge­n i 2011. Han har på ingen måte gitt opp håpet om at lyngdølen en dag skal få betalt for tålmodighe­ten.

– Jeg har ennå ikke avskrevet ham. Vi har sett i små glimt av hva han kan, og jeg ser fort at dette er en kar som kan bli med i VM, sier Kollstad.

I år var Vm-kravet 1.45,90. – Han har det som skal til for å nå VM og OL?

– I vår var han råsterk, men så ble han skadet igjen. Han er en stor løper, og med tynge blir du skadeutsat­t. Det som skal til er at han klarer å holde seg skadefri. Han har vært forbilledl­ig ved ikke å gi seg. Og folk som vil, lykkes ofte til slutt. Det unner jeg ham virkelig, sier Kollstad.

Gjert Ingebrigts­en, far og trener for Filip, husker godt 2011-sesongen til Mushom.

– Det er i alle fall ikke talentet som har ødelagt for ham. Men suksess på idrettsban­en avhenger av tusen ting, og når du blir skadet flere ganger kan du ikke skylde på uflaks. Det er en fortvilet situasjon, men alle skadene er et resultat av det regime han lever under, mener Gjert Ingebrigts­en. Og får støtte av Mushom selv. – Man får igjen for det strevet man legger ned. Men Filip har heller ikke hatt en enkel vei mot verdenstop­pen med mye sykdom, og flere ødelagte sesonger. Det er motiverend­e å se at det er mulig å komme tilbake fra slike nedturer, sier Mushom.

 ??  ?? Finn Kollstad tror Mushom kan klare Vm-kravet, dersom han unngår skader.
Finn Kollstad tror Mushom kan klare Vm-kravet, dersom han unngår skader.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway