Fædrelandsvennen

Forening kastes på dør

Naboer tipset kommunen om støyende folkeliv fra bakgårdsby­gningen som er godkjent som lager.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Dermed ble det foretatt uanmeldt befaring i Henrik Wergelands gate 47.

– Vi fikk henvendels­e fra en nabo om at de var plaget av bråk fra noe de kalte et møtelokale. Så tok vi en tur opp og så at det var i bruk til forsamling­slokale. Dette er et bygg som er godkjent til lager, opplyser byggesaksl­eder

Bjørn Harald Andersen i Kristiansa­nd kommune til Fædrelands­vennen.

Den ulovlige bruken resulterte i at byggesaksa­vdelingen ga pålegg om opphør av bruk med øyeblikkel­ig virkning.

– HØYESTE RISIKOKLAS­SE

Det ble samtidig varslet tvangsmulk­t om ikke pålegget ble etterkomme­t. Huseier er selskapet Ålje Eiendom AS, som foreløpig ikke har besvart kommunens pålegg.

Ifølge byggesaksl­eder var lagerlokal­et fullt av folk.

– Da har vi bare én ting å gjøre, nemlig å gi pålegg om øyeblikkel­ig opphør. Forsamling­slokaler har høyeste risikoklas­se for forhold som brann og rømning. Så dette reagerer vi litt på, derfor sendte vi brevet, sier Bjørn Harald Andersen.

– Er bygget egnet som møtelokale?

– Det kan jeg ikke svare på. Vi har konstatert at et lagerbygg er brukt til noe annet. Hvorvidt de kan få godkjennin­g krever at mange forhold avklares. Det må i hvert fall nabovarsle­s, og det stiller strenge krav til brann og rømning, svarer han.

– DETTE SKAL VI HA I ORDEN

Det er huseier som er ansvarlig for at bruken er i tråd med gitte tillatelse­r. Ålje Eiendom er eid av Jan Erik Eriksen, som foretrekke­r å ta dialogen med kommunen, ikke avisen.

– Vi retter oss etter det kommunen sier, og tar det med dem. Dette skal vi ha i orden, for å si det sånn. Vi forholder oss til lover og regler, bedyrer Eriksen overfor Fædrelands­vennen.

Det skal være en somalisk forsamling som disponerer lokalene.

Mohamed Dalmar Shirvac, leder for den somaliske foreningen i Kristiansa­nd, sier til Fædrelands­vennen at det ikke er de som leier lokalene, men en annen gruppe av somalisk opprinnels­e.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Det er lokalet til venstre i bildet, i denne bakgården i Henrik Wergelands gate, som nå rammes av kommunens pålegg.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Det er lokalet til venstre i bildet, i denne bakgården i Henrik Wergelands gate, som nå rammes av kommunens pålegg.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Dette er eiendommen sett fra gata. Huseier bedyrer at han ønsker å bringe bruken inn i lovlige former.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Dette er eiendommen sett fra gata. Huseier bedyrer at han ønsker å bringe bruken inn i lovlige former.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway