Fædrelandsvennen

Haugland blir varaordfør­er i tre måneder

- KJETIL REITE

Tove Welle Haugland (27) får prøve seg som varaordfør­er i tre måneder neste år når Jørgen Kristianse­n tar fri etter 15 år i lokalpolit­ikken.

– Jeg er takknemlig for at jeg får lov å prøve meg, og er glad for at partiet løfter fram en ung kvinne. Hvis vi kan vise fram at vi satser på kvinner under 30 år, så har jeg brukt de månedene til noe positivt, sier Tove Welle Haugland (KRF).

Varaordfør­er Jørgen Kristianse­n har sendt søknad til bystyret der han spør om permisjon for at han, kona Kristina og deres tre sønner skal få gå på University of the Nations på Hawaii. Det er en bibelskole som blir drevet av Ungdom i Oppdrag.

– I 2018 har jeg vært fast medlem av bystyret i 15 år og etter mye jobbing de siste årene, kan det være godt for både familien og meg med en slik timeout, står det i søknaden.

Det er fortsatt KRF som skal ha varaordfør­eren, og partiet har pekt på Haugland som sin varaordfør­er i denne perioden. Dette sa bystyret ja til ons- dag kveld.

Tove Welle Haugland er i dag medlem i formannska­pet i Kristiansa­nd. Hun sitter også i sentralsty­ret i KRF.

Hun blir varaordfør­er i perioden 1. april – 1. juli i 2018.

– I den perioden vil vi være midt inn i arbeidet med K3 og det vil være svært interessan­t å kunne delta i det. I tillegg ser jeg fram til å kunne være med på alt det positive som skjer i byen vår.

 ??  ?? Tove Welle Haugland sitter i dag i bystyret og formannska­pet.
Tove Welle Haugland sitter i dag i bystyret og formannska­pet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway