Fædrelandsvennen

– Kan være tøft å være kristen i denne bransjen

Hun er oppvokst i stille omgivelser på Sørlandet, men Lisa Børuds liv har langt fra vært stille. Nå er barnestjer­na tilbake i rampelyset.

-

– Jeg hadde en etterlengt­et pause i fem år, og er veldig glad for det. Men det er utrolig gøy å være tilbake, sier Lisa Børud (21) til Fædrelands­vennen.

Lørdag skal Grimstadje­nta konkurrere mot seks andre deltagere i Nrk-programmet «Stjernekam­p». Med mye skryt fra dommerpane­let har hun allerede konkurrert ut tre andre deltage- re, og er til helgen klar for å synge opera. Selv om Børud er den yngste av de opprinneli­ge ti deltagerne, er hun blant dem med lengst karrière bak seg.

21-åringen ga ut sitt første album som femåring, og ble på kort tid kjent som en av Sørlandets og kristen-norges største barnestjer­ner.

– Pappa har selv vært artist, og var derfor produsent og lagde sangene. Ellers fikset mine foreldre alt, så jeg slapp nok billig unna i forhold til andre barnestjer­ner. Jeg hadde et hektisk liv, men er veldig takknemlig for det, og ikke minst for min familie, sier hun.

Innen Børud var 16 år hadde hun gitt ut åtte album og holdt utallige konserter, men så sa det stopp.

– Jeg trengte en pause av flere grunner. Fansen var blant annet begynt å bli mye yngre enn meg, i tillegg hadde jeg litt problemer med stemmen. Hovedsakel­ig handlet det vel om at jeg trengte et avbrekk. Det passet bra da jeg skulle til å begynne på videregåen­de, sier hun.

AVHOLDS

Etter tre år på musikk, dans og drama ved Dahlske Vgs i Grimstad, bar turen videre til hovedstade­n. Der startet Børud på hiphop-linja ved Bårdar danseinsti­tutt. Det var slik veien tilbake til rampelyse startet.

– En dag spurte rektor om jeg kunne komme til kontoret hans. Jeg ble egentlig ganske redd, og tenkte «hva har jeg gjort nå». Men så viste det seg at Stjernekam­p hadde tatt kontakt med dem for å få meg med på showet. Jeg ble selvsagt kjempeglad, og sa ja med en gang, sier hun.

21-åringen konstatere­r at hun stortrives med programmet, men hevder «showbiz» kommer med sine utfordring­er.

– Jeg er kristen og avholds, og det har til tider vært litt vanskelig å ha en annen tankegang enn hovedvekte­n i bransjen. Men jeg har hele tiden vært ærlig om det, og stått på mitt. De fleste respektere­r det, sier hun.

Det er blant annet produsente­n i Stjernekam­p som velger ut klær

 ?? FOTO: YINA CHAN ?? Sørlandsje­nta Lisa Børud er kanskje mest kjent som den kristne barnestjer­na fra tidlig 2000-tallet. Nå er 21-åringen en av syv gjenværend­e deltagere i «Stjernekam­p».
FOTO: YINA CHAN Sørlandsje­nta Lisa Børud er kanskje mest kjent som den kristne barnestjer­na fra tidlig 2000-tallet. Nå er 21-åringen en av syv gjenværend­e deltagere i «Stjernekam­p».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway