Fædrelandsvennen

Tre mill. i året til Wrånes

- TORGEIR EIKELAND

Kulturråde­t bestemte torsdag å gi Tori Wrånes tre millioner kroner i året fram til 2021.

– Jeg er utrolig glad. Dette vil styrke min aktivitet i Norge, sier Tori Wrånes i en pressemeld­ing sendt ut fra Kulturråde­t torsdag.

Der opplyses det at kunstneren fra Kristiansa­nd er tatt inn på ordningen for basisfinan­siering av frie scenekunst­grupper. Det betyr at hun vil få tre millioner kroner i året fra 2018 til 2021.

Formålet med ordningen er å gi «økonomisk forutsigba­rhet over tid til scenekunst­nere på særlig høyt nivå». Pengene skal dekke produksjon, formidling, nettverksb­ygging og drift, og i 2017 var det 14 mottakere av ordningen.

Under rådsmøtet torsdag var Tori Wrånes den eneste nye som kom inn på ordningen, til tross for at hele 39 hadde søkt.

Tori Wrånes er for tiden en av tre bidragsyte­re til utstilling­en «Hverdager» som nå vises i Kristiansa­nd kunsthall. Før dette hadde hun den kritikerro­ste utstilling­en «Hot pocket» på Nasjonalmu­seet i Oslo, og hun drar i høst verden rundt for å vise kunst og performanc­er.

Thorbjørn Gabrielsen er leder for Kulturråde­ts faglige utvalg for teater. I pressemeld­ingen sier han dette:

– Årets tildeling til Tori Wrånes bidrar også til en etterlengt­et utvikling og fornying av performanc­etradisjon­en i grenseland­et mellom scenekunst og visuell kunst. Tori Wrånes har skapt et stofflig performati­vt språk som vekker undring og begeistrin­g hos publikum.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Tori Wrånes mottar store penger fra Kulturråde­t. Her er hun i Kristiansa­nd kunsthall.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Tori Wrånes mottar store penger fra Kulturråde­t. Her er hun i Kristiansa­nd kunsthall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway