Fædrelandsvennen

Varmt om sykdom og romantikk

- ROY SØBSTAD

DRAMA/KOMEDIE «The Big Sick»

USA 2017 Aldersgren­se: Tillatt for alle Selv den minst romantisk anlagte kan bli varm om hjertet av «The Big Sick». Komikeren Kumail (Kumail Nanjiani) har havnet i en skikkelig skvis. Samtidig som kjæresten Emily (Zoe Kazan) – som strengt tatt nettopp har gjort det slutt – helt uventet havner i koma, gjør foreldrene hans sitt ytterste for å spleise ham med jenter fra hjemlandet Pakistan. I verste fall risikerer Kumail både å miste Emily og å bli utstøtt av familien. Og jammen dukker ikke også moren (Holly Hunter) og faren (Ray Romano) til Emily opp.

På nesten mirakuløst vis klarer «The Big Sick» å styre unna alle de nærliggend­e romantiske filmklisje­ene. Noe ligger i den finslepne, naturlige dialogen. Noe ligger i det befriende uhysterisk­e tempoet. Men det meste ligger i de mange fine typene – som ikke bare omfatter hovedrolle­ne, men også de mer eller mindre mislykkede komikerspi­rene og de håpefulle pakistaner­ne som har det med å dukke opp uinvitert til middag – gitt liv av et knippe skuespille­re med kledelig lave skuldre.

Kan hende burde filmen ha vært en liten halvtime kortere. Men det er ikke enkelt å avgjøre hva som i så fall skulle kuttes. Dessuten er dette selskapet så godt at man egentlig bare vil at det skal vare. Roy Søbstad

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway