Fædrelandsvennen

Gøy med Lego

- CATHRINE SORDAL

ANIMASJON «The Lego® Ninjago Movie»

USA 2017 Aldersgren­se: 6 år

For tredje, og garantert ikke siste gang, blir Legos univers filmatiser­t på det store lerretet. De forrige filmene, «The Lego Movie» og «The Lego Batman Movie», har blitt godt mottatt av både kritikere og publikum, og denne gangen er det de unge krigerne i Ninjago som har fått sin egen langfilm.

Unge Lloyd, alias Green Ninja, og sønn av den onde krigsherre­n Garmadon, må stoppe sin far fra å ta over Ninjago. Han får god hjelp av sine ninja-kompiser og deres vise leder Master Wu. Resten av innbyggern­e følger spent med mens byen invaderes av haimenn og skumle konstruksj­o- ner som potensielt kan ødelegge byen. Kan de unge ninjaene virkelig redde dem alle, og vil Lloyd noen gang få et forhold til sin far?

Den tredje lego-filmen følger suksessopp­skriften fra de andre filmene og byr på både action, humor og satire, og underholdn­ingsverdie­n er stor for både store og små. Det er imponerend­e å se hvordan alt, ned til den minste detalj, er laget av Lego, og enda mer imponerend­e er hvordan en glemmer at det er plastkloss­er en ser på. For det er ingenting statisk ved karakteren­e. De er tvert imot fulle av liv og utstråling med alt fra følelsesla­dede ansiktsutt­rykk til festlig mimikk.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway