Fædrelandsvennen

I dag kan denne gutten bli historisk

Allerede som 12–13-åring ble Kristoffer Halvorsen regelrett forbannet hvis han ikke vant sykkelritt. Det har ikke forandret seg. I dag kan han vinne sitt andre Vm-gull på rad.

-

– Jeg sa tidlig til ham at han ikke hadde noe teknikk til å nå veldig langt i fotball, sier Bjørn Halvorsen.

Den stolte faren til Kristoffer Halvorsen tar en prat med Fædrelands­vennen, noen timer før avreise til Bergen. Der skal sønnen prøve å gjøre noe ingen syklist har gjort før ham: Bli U23verdens­mester for andre året på rad.

Fredag er han nemlig blant favoritten­e når verdenseli­ten av U23-rytterne skal gjøre opp seg imellom i Bergens gater. Sitter Halvorsen med over «Salmon Hill», har han gode sjanser. Vinner han ikke, blir det nok ikke altfor god stemning. Sånn har det alltid vært.

– DA KOM DET NOEN GLOSER

– Talentet til Kristoffer ble kommentert veldig tidlig, og man merket det veldig på humøret hans hvis ting ikke gikk hans vei, sier Helge Framnes. Mannen som var Halvorsens sykkeltren­er i ungdommen

CK Sør ble startet opp på starten av 2000-tallet, og etter hvert ble det bestemt at man skulle satse på de unge talentene i Kristiansa­nd. Kristoffer Halvorsen var en av de første som ble med.

Framnes husker spesielt godt et gateritt klubben arrangerte i Kristiansa­nd. Reglene var slik at hvis du var uheldig og veltet på en runde, kunne du vente og hekte deg på i neste runde. Da Halvorsen, som etter Framnes’ hukommelse må ha vært 12–13 år gammel, veltet, trodde han at rittet var over for sin del. Da han i etterkant innså at han kunne hoppet på igjen, kom raseriet:

– Da kom det noen svarte gloser som ikke egner seg på trykk. Han var utrolig skuffet over seg selv. Allerede da viste han en vanvittig vinnerskal­le, sier Framnes.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kristoffer Halvorsen, her fra 2008, viste seg tidlig frem som et stort sykkeltale­nt.
FOTO: PRIVAT Kristoffer Halvorsen, her fra 2008, viste seg tidlig frem som et stort sykkeltale­nt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway