Fædrelandsvennen

Halvorsen tror regnet kan bli en fordel

- STEFFEN STENERSEN

●● Det er meldt mye regn, noe både landslagst­rener Stig Kristianse­n og Halvorsen selv tror kan bli avgjørende.

– Jeg tror det kan være en fordel. Vi sykler mye i regn, og er vant til å sykle i mye dårlig vær. Jeg tror ikke det er noen ulempe for oss i hvert fall.

Trolig blir det viktig for Halvorsen å henge med over Salmon Hill. Den 1,5 kilometer lange bakken skal klatres ti ganger.

– Det er den som gjør at løypa blir tøff. Generelt er løypa ganske teknisk, med mye opp og ned. Jeg tror det er mer helheten som gjør at det kommer til å skille.

21-åringen fra Kristiansa­nd er i hvert fall favoritten til sykkeleksp­ertene, hvis sørlending­en klarer å henge med opp den siste bakken fra Landås og opp til Ulriken (Salmon Hill – Laksebakke­n) i den tøffe Vm-løypa.

– Det kommer til å bli et hardt løp, men skikkelig tøff kjøring. Ingen av de andre lagene vil ha med seg Halvorsen inn i spurten, sier TV 2s sykkeleksp­ert Mads Kaggestad.

Han mener Columbia – med Egan Bernal i spissen – blir en tøff utfordrer. 20-åringen skal i likhet med Halvorsen sykle for Team Sky neste sesong.

– Bernal er en kjempespen­nende rytter, og han vant sammenlagt i Tour de l’avenir (ungdommens Tour de France). Colombia kommer til å kjøre fra i det som er av bakker, og prøve å sette press på det norske laget, sier Kaggestad.

– Halvorsen og Norge kommer til å kjøre et taktisk ritt, og de må svare på en del angrep. Det blir spennende å se hvordan de takler det. Halvorsen må kjøre billigst mulig, og bite seg fast. Det blir tøft opp den siste bakken, sier Kaggestad.

– Hva tenker du om Halvorsens sjanser?

– Jeg har veldig troen på at han skal klare det igjen. Vinner han, er det helt fantastisk. Blir han blant de fem beste, er det også helt fantastisk. Han har blant annet gått ned litt i vekt, slik at det går lettere opp de tunge partiene i Bergen, sier Kaggestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway