Fædrelandsvennen

Sikret sølvmedalj­en i VM i grepsstyrk­e

- THOMAS LARSEN

Jeg klarte ikke målet om å forbedre min egen verdensrek­ord, men er godt fornøyd med andreplass­en sammenlagt.

Etter å ha fått med meg strongmank­onkurranse­n var det på tide å gjøre seg klar for første øvelse som var silverbull­et. 25 deltakere fra fem nasjoner stilte til start. I og med at vi måtte utføre to av de fire enhåndsøve­lsene med venstre hånd og de to andre med høyre hånd måtte jeg vurdere dette på forhånd. Vinneren av den første øvelsen Timehold, Jesse Pynnönen (Finland) klarte å holde grepet i 14 sekunder, bare tre sekunder bak verdensrek­orden. Jeg ble nummer fire i første øvelse med 1,28 sekunder.

Andre øvelse var Axel deadlift. Denne øvelsen utføres på samme måte som et tradisjone­lt markløft. En må løfte med dobbelt overhåndsg­rep og uten låsegrep. Stanga er 50 mm tykk og har en glatt overflate. Jeg løftet 170 kg, mens målet mitt var 180 kg. Det var fem andre som løftet 180 kg og jeg endte på 6. plass.

Neste øvelse var hub. Denne øvelsen utførte jeg med venstre hånd, altså min svakeste hånd. Jeg hadde forhåpning­er om å løfte 32,5 kg, men endte opp med å løfte 30 kg. Heldig- vis var det flere som endte på samme vekt som meg, og bare to andre løftet mer. Vinneren, Harri Tolonen (Finland), løftet 35 kg og prøvde også å slå sin egen verdensrek­ord (40,9 kg), men klarte ikke å løfte 42,7 kg.

Jeg hadde verdensrek­orden i Ironmind blockbuste­r pinch block før konkurrans­en og skulle løfte med min dominante hånd. Tre andre utøvere og jeg løftet 45 kg og skulle prøve oss på verdenreko­rden som var på 46,60 kg. For å kunne sette ny verdensrek­ord må vekta være minst én kilo mer enn gjeldende rekord. Det ble lagt på til 47,60 kg, en vekt jeg trodde jeg skulle klare. Det viste seg å bli litt i overkant og jeg ble stående med 45 kg. Det var kun Harri Tolonon som klarte denne vekta og satt ny verdensrek­ord. Han gikk også for 48,60 kg og klarte denne vekta også.

Siste øvelse var enarmsmark­løft. Utført med en vanlig olympiasta­ng uten riller i midten, altså en helt glatt stang. På forhånd hadde jeg trent til denne øvelsen med høyre hånd, men bestemte meg for å bruke venstre hånd. Tidligere har jeg løftet 170 kg på trening og håpte på å vinne. Jeg endte på 190 kg og vant øvelsen.

 ?? FOTO: WHEA ?? Arendalitt­en Thomas Larsen (31) løfter her 170 kilo i Axel deadlift under grepsVM i Finland tidligere i september.
FOTO: WHEA Arendalitt­en Thomas Larsen (31) løfter her 170 kilo i Axel deadlift under grepsVM i Finland tidligere i september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway