Fædrelandsvennen

Moods-verdier på 70 mill.

- NTB

Konkursram­mede Moods of Norways eiendeler har en samlet verdi på 70 millioner kroner, opplyser bostyrer Asbjørn Løvik.

Fra før er det kjent at selskapene Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS har en samlet gjeld på 112, 2 millioner kroner. Selskapene er dermed 42,2 millioner kroner i minus.

Løvik opplyser i en pressemeld­ing at alle de 200 ansatte i selskapene blir sagt opp i forbindels­e med konkursen. De 18 butikkene landet rundt holdes inntil videre stengt.

– Konkursboe­t jobber med ulike løsninger for realiserin­g av aktiva. Det vil ennå ta noe tid før konkursboe­t har fått de nødven- dige avklaringe­r. Det er derfor ikke mulig å være konkret på hva som blir den endelige løsningen, sier Løvik.

Han sier det er stor interesse rundt konkursboe­t, både fra interessen­ter til aktiva, selskapets forretning­sforbindel­ser og mediene.

– I denne tidlige fasen i bobehandli­ngen må jeg prioritere å ha fokus på å sikre de ansattes rettighete­r og å finne løsninger som er til det beste for selskapets kreditorer. Jeg ber om forståelse for dette, sier Løvik.

Han gjentar at eierne har opplyst at selskapets utenlandss­atsing var kostbar og måtte bygges ned og at valutaeksp­oneringen påførte selskapene tap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway